Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6050 // Ketchupeffekten! Och litet analogt!

"Ketchupeffekt, uttrycket kommer av hur det kunde gå förr med ketchupflaskor av glas; när det väl kom någon ketchup ur flaskan kom det alldeles för mycket och för fort. Denna egenskap hos ketchup beror på att viskositeten är omvänt beroende av flödeshastigheten, så att skakningar av glasflaskan för att få ut någon ketchup minskade viskositeten och därför gjorde att ketchupen plötsligt började flöda ymnigt" (Wikipedia)

I mellandagarna kom det ingen riktig DN, och den första riktiga DN skulle ha kommit i går, men det gjorde den inte, men idag fick vi två riktiga DN! Ketchupeffekt liksom! :)
Annars rätt lugnt!

.

Kollade leget nyss vad gäller det lokalt analoga, lugnt även där!

.

Lugnt även här vad gäller vilande rullar! Det här tar jag vid lämpligt tillfälle! :)

I dag grönsaksbiffar! Min paradgren! Min fru e pensionär men inom vården finns det hur mycket extraarbete som helst, så jag fixar middagen i dag! Och en  promenad blir det såklart och litet hantlar! Och läsning! Läser boken Neadertalaren av Svante Pääbo! Alla har vi ett arv av Neandertal i oss! Ok, nästan alla!

Och i går såg vi dokumentären om Selma Lagerlöf på SvT, mycket sevärd! Selma ställde till med en hel del oreda i manssamhället!

Inte så mycket om praktiskt fotografi i dag!
Men det kommer! :)

/Bengan

Inlagt 2022-12-28 07:06 | Läst 1471 ggr. | Permalink
En intressant grej med (till exempel) den där dokumentären om Selma; Undrar hur många av de där första fotografierna av henne som ansågs vara skapligt viktiga för framtiden? Ok - hon var ju i och för sig ingen bonddotter i någon stuga ute i skogen, men ändå. Något att tänka på för de som plåtar vardagsbilder!
Svar från Benganbus 2022-12-28 18:38
Å så va det mycket kolorerat! Men jag tycker det va bra gjort!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg