Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6046 // Att anstränga sig litet extra! Funderingar om foto i periferin! Analogt alltså! ;)

Alla skall få vara med är såklart marknadens ledord!  Det gäller att öka kundgruppen! För ett företag som försöker sälja udda och svåranvända grejer, skulle inte  klara sig! (Nu vet jag att det finns företag som säljer udda grejer med hjälp av en skicklig marknadsföring och klarar sig ändå. Ofta exklusiva saker)
Men för oss andra, så skall det vara lättanvänt och gärna med ett bra pris! Det här gäller såklart våra digitala kameror också! Och kamerorna innehåller då mycket digital hjälpteknik! Så man kan ställa in kameran personligt och konstnärligt! Jaha, och vad e det för problem med det då? Eller vad e det för fel?
Inget fel alls! :)

Men det finns fotografer som ändå inte riktigt är nöjda med det här! Det blir för mycket hjälpmedel i kameran, och allt blir ofta för perfekt! Man vill fotografera mera själv liksom, även om det blir en del extra anstängning och även med en något ofullständig fototeknik, om man jämför med den digitala! Men teknik verkar här inte betyda allt här! Det verkar finnas annat "bortom bergen" inblandet, som någon poet skulle sagt!

Det är nog så som jag tolkar analog fotografering i dag!
Men det finns säkert andra tolkningar av det här nyvaknade analoga!

/Bengan

Ps. Med anledning av bilden på kameran här ovan, så finns det såklart gränser för utmaningar! ;)

Inlagt 2022-12-22 07:49 | Läst 815 ggr. | Permalink
Visst har du rätt - att trycka på en knapp kan ju inte vara en hobby. Det skulle bli lite konstigt: "Vad är din hobby? Jo, att trycka på en knapp passionerat hela tiden"!

Sedan har vi ju en joker i den här leken. En bra bild är en bild så som vi människor och det mänskliga ögat uppfattar saken, vilket många gånger skiljer sig från det formellt fysikaliskt riktiga - hur mycket än AI och jämförelsedatabankar är inblandade. En automatik alltså, styrs i grunden av det formellt sett riktiga. Det betyder att den som greppar det här med fotografering lite mer i grunden (har det som en levande hobby), kan styra saker och ting på ett bättre sätt många gånger - så att det blir snygga bilder.

Kanske något av det där "bortom bergen"?



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg