Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6045 // Att framkalla film är spännande! :)

Och spänningen beror mycket på att filmen har legat i kylskåpet ett tag och jag vet inte vad filmrullen innehåller! Noterar ofta plats och kamera på rullen! Oftast! Men inte jämt! Det är då det blir spännande och intressant att framkalla!

.

Men jag har sett några rutor efter framkallningen och anar sommar! Kanske i fjällen! Men att fota svartvitt i fjällen, med de färger som där ändå finns, varför gör man det! För att det går såklart! Och fjällbilder förr, va ofta svartvita! Vad det nu har med det här att göra! :)

.


Det här kan nog ha varit fjällkameran! (Min M6 har jag alltid med vid bortavaro) Och vid filmbyte, så river jag direkt av startsladden på den exponerade filmen, och brukar notera på den lilla bit av filmen som sticker ut! Oftast!

Vad i övrigt om den analoga fotografin, finns det plats för den i nutiden? Man kan ju inte leverera bilder så snabbt, så många och så skarpa som med en digitalkamera! Skall nog fundera mer på den här sk."riktiga" fotografin som den analoga kallas! Det kanske finns andra värden i fotografi än skärpa, snabbhet och mycket! Återkommer sannolikt i ämnet!

Och som sagt, framkallning var'e i dag!
/Bengan

Inlagt 2022-12-21 17:14 | Läst 797 ggr. | Permalink
De tankarna ses fram emot!
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2022-12-22 08:55
Känsliga saker det här! ;)
Och fjällbilder förr var ofta Rosenlundare =)
Svar från Benganbus 2022-12-22 08:57
De e STF som indoktrinerat hela svenska folket! :)
N Thomas Meldert 2022-12-22 11:07
Och förstört bildsmaken



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg