Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6043 // The growing popularity of film cameras! :)

 


"Project background: Why develop film cameras now? The growing popularity of film cameras. Film photography has been growing in popularity, especially among younger generations. Search for "film camera" on the Internet, and there are countless images of creators and celebrities using film cameras. Many young photographers also enjoy taking photos with film cameras, developing the film, and then uploading images in digitalized form to social media sites without making final prints."  (TOKYO, December 20, 2022 -- RICOH IMAGING COMPANY, LTD)

.

Ok, det här e ju inga nyheter precis att intresset för att fota med film ökar! Men från en mycket låg nivå såklart, och som sagt, mest hos en ny generation fotografer! De e ofta dom nya, läs de Unga,  som kallar det här för riktig fotografi! Fotografi med film alltså! :)

.

Å några fotar med äldre kameror, som dom har köpt på nå'n auktion!

.

Å några e riktiga nördar! ;)

Kul det här! :)

/Bengan

Inlagt 2022-12-20 19:20 | Läst 696 ggr. | Permalink
Det är som du säger från en låg nivå - men visst är det kul Bengan?!

Jag promenerade i Tyresö slottspark förra sommaren, och hade med mig en Contax III som jag just hade servat. På den satt det ett Sonnar 1,5/5cm T.
Strax var jag omringad av ett gäng ungdomar, och det var ingen hejd på allt dom skulle ha reda på om denna häftiga kamera. Jag berättade och berättade, och det slutade med att jag lämnade över kameran till den ivrigaste med orden; seså, plåta dina polare nu - så sänder jag bilderna på e-posten, när jag har soppat och skannat.

Helt nya och roliga kontakter. Jag hör av dem ibland.
Svar från Benganbus 2022-12-20 21:31
Visst e det kul!
I Somras när vi fjällvandrade så hade jag en Leica Standard i en öppen väska runt halsen, men då va det en man som stannade mig och ville fråga om kameran! Ungdom det med, mannen va c:a 50 typ! ;)
/B
Nikon F: Jag lånade en av en kompis, hyrde shiftoptik hos Molanders, lånade ett stativ hos lantmäteriet och tog ett antal bilder på Alingsås. Hade tur med ljuset - sol med skir molnslöja. Dom vart bra. Sen ställde den svenska ledamoten i Europa Nostra, Rudolf Cronstedt, upp och lanserade stan som kandidat till deras utmärkelse. Det fungerade hela vägen fram. Stora reportage i GP, DN och SvD. Prinsessan Désirée delade ut utmärkelsen. Palme besökte stan och blev begeistrad. Då svängde även sossarna och tyckte att byggnadsvård var bra. Bra kamera.
Svar från Benganbus 2022-12-20 21:27
Tack för den historien Måns! :)
Den här Nikon-kameran har faktiskt en liten underlighet vad gäller objektivet,
det står f=5 cm,
inte f=50 mm :)
/B
Wolfgang 2022-12-20 22:41
Bengan, jag har läst någonstans att objektivet på Din Nikon F med 5 cm istället för 50 mm och den ljusa gängan talar om att det är Nikons Sonar. Mvh Wolfgang
syntax 2022-12-20 23:26
Knappast. Ingen Sonnar med den brännvidden ger plats för en spegel.
Svar från Benganbus 2022-12-21 08:00
Wolfgang, jag tror det är så här, att Nikon och även andra kameratillverkare kopierade mycket från Zeiss, även brännviddsbeteckningar, så de tidiga Nikkorobjektiven hade centimeter, istället för millimeter! :)
Så det här är ett tidigt Nikkor SLR-objektiv! :)
Mvh Bengan



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg