Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6040 // Förändringens vindar blåser både i politiken och inom den analoga fotografin! :)

Lyssnade på partiledardebatten i veckan, en stund i alla fall, och upptäcker att alternativa fakta förekommer även här! Och att man talar till väljare, eller vad vi kallas, som om vi vore barn! Eller så kanske man talar så i deras partiledarålder! Partiledarna e ju yngre än vad jag är! ;) Mycket övertydligt språk e det i alla fall! 
Hur som helst, jag tittade en stund på "debatten" men gick sedan över till att läsa en bok!

Vad gäller annat i förändringens vindar så e det litet svårare för mig att fota analogt! Eller rättare sagt, det har blivit litet bökigare!
Alltså, så här e det! Förr så fotade jag mycket hyperfokal och det funkade bra! Numera så behöver jag glasögon för att se de små siffrorna på avståndsskalan på objektivet, så man ser inom vilka avstånd som det blir en skarp bild! Och när jag har dom på, läsglasögonen alltså, då funkar det inte riktigt att se verkligheten litet längre bort! Och om jag också skulle vilja titta in i sökaren/mätsökaren, då måste jag ta av läsglasögonen! Och under tiden jag fibblar med glasögonen, så har motivet försvunnit! :)

Nu finns det en bra analog kamerateknik att tillgå för den som vill fota analogt och har liknande problem som jag har! :) Contax G2! En kamera med AF, tidsautomatik, automatisk filmladding och returspolning! Den ställer även i filmkänsligheten automatiskt! Men tyvärr inga möjligheter för hyperfokalfotograferandet! Jag flyttade nyss över en halvtagen rulle HP5+ från Nikkormat till Contax G2! Skall fota ut rullen i G2:an! Fotade också en lapp med text och pilar, så jag vet med vilken kamera första halvan av filmen e tagen med och sedan med vilken kamera den sista delen av filmen e tagen! E ni med? :)

.

Sommarbild 2020 tror jag! Grövelsjön! :)

Och nu e det kallt! I alla fall kyligt! Och fortfarande mörkt! Och elpriset ligger högt! Men det e ju marknaden som styr elpriset, så det e nog inget att göra något åt! Marknaden verkar ju styra det mesta, inte regeringen! ;) Tänk så det blivit! 

/Bengan

PS. Uppdateringen av bloggindex-sidan där bloggarna ligger, verkar uppdateras mera sällan numera! Så några på Fotosidan får nog se den här bloggen i morgon! Men jag lägger även ut bloggen på Facebook, där syns bloggen direkt! :)

Inlagt 2022-12-13 07:31 | Läst 842 ggr. | Permalink
Sverige svansar efter USA där Trump lyckats hålla i gång en kontinuerlig valrörelse i sju år - han insåg att han var bra på valrörelser men inte gillade att regera utan fortsatte valrörelsen under presidenttiden och nu även efter den.

Glasögon och sånt - jag märker att AF nog tyvärr blir lösningen framöver, letar efter Pentax 135mm AF att sätta på kameran.

Uppdateringen kommer rätt sällan - jag fick vänta 12 timmar på att se gårdagens blogg publicerad.
Jag tycker att ett av politikens större misstag är att tro att väljarna är barn, eller lallande debila existenser som man tyvärr måste dras med.

Fotosidan verkar ha allvarliga digitala problem (som Måns nämner). Hoppas att dom snart fixar saken, det är mycket störande.
Måns H 2022-12-13 12:45
Betr uppdateringarna så kollade jag med David. Han meddelade att "Den mekanism som uppdaterar bloggindex knasar lite sen i fredags. Vi letar vad det kan bero på."
Jo det är ett skit med förstoringsglasen på näsan. Får lyfta dom eller titta över så ibland blir det skärmfotograferande a´la mobil..
HaD/Gunte..
Ser du någon förändring på det där med att se skarpt på olika avstånd efter starroperationen?
Måns H 2022-12-13 18:29
Frågar du mig Måns om att se skarpt före och efter?

Svar: Utan operation hade synen varit nånstans mellan usel och helt borta.

Jag fattar inte hur dom bar sig åt, men synen ställdes in på oändligheten vilket är vad jag bad dom sikta på. Jag tittar över kanten på glasögonen då jag tittar längre bort än ett par meter och genom dom på närmre håll, typ läsa, titta på datorskärmen, ställa in kameran, meka med småprylar. Sammantaget är jag nöjd o tacksam för att ha fått den här hjälpen.
laha 2022-12-13 22:09
Egentligen var frågan ställd till Bengan. Mitt misstag.
Men tack vare det fick jag ett bra svar från dig. Tack Måns
Svar från Benganbus 2022-12-14 06:46
Bengan ser hyffat bättre i stort! På det ena ögat som jag bytte lins på! Jag har tyvärr glaukom på det ögat så helt bra blir det aldrig! Men imponerad av operationstekniken! På Eskilstuna! Tjillevipp så va det klart! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg