Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6038 // Uppdateringar på bloggindexsidan går långsamt! Jag har försökt meddela detta!

AI går framåt för varje dag, och ett av det senaste är som sagt Chat GPT! (Det va ännu en artikel i dagens DN om Chat GPT. Hur tex. Chat GPT kan hjälpa elever att skriva uppsatser, eller hur Chat GPT kan hjälpa forska att skriva en bra avhandling, så då bör ju Chat GPT även kunna bedöma bilder!)

"Jag finns även som en stor bildspråkmodell utbildad av OpenAI för att förbättra förmågan hos datorprogram att förstå och svara på frågor om mänskligt bildspråk. Genom att träna på en stor mängd bild och textdata har jag lärt mig mönster i hur människor uttrycker sig, och hur berömda fotografer uttrycker sig,  och kan använda detta för att ge svar och rådgivning vid ett bildskapande. Detta kan vara användbart i en mängd olika sammanhang, till exempel för att skapa mer meningsfulla bilder för fotografer, och inte bara mängder, och även ge användare en snabbare och mer effektiv bildsökupplevelse".
(– Ett Ev. AI-svar från Chat GPT)

Så efter en dags fotade så ber jag Chat GPT att bedöma min bildskörd! :)
Chat GPT: "-Ok, hur vill du ha svaret, kort eller långt?"
Kort tack! :)
"-Skitbilder!"
Hallå, vad e det du säger!
"-Jo jag har jämfört dina bilder med de bilder jag har i min konstnärliga bildatabas, där finns c:a 500.000 000 bilder från 1850-talet och framåt! Och dina bilder får inte ett poäng! Fler frågor?"
Hur kommer det då sig att jag får så himla många gillanden på facebook då?
"-Nu tror jag du kommer att bli sur om jag svarar på det också!"
Jag drar jag ur sladden, ditt dj-a skitprogram!!

Alltså, så här e det nog, jag tror det e viktigt att man fotar för sig själv, eller för familjen, eller för mina schyssta kompisar, för då får man ärliga svar! :) ;)

Så Carpe Diem,
eller Grip Kameran som man också kan säga och gå ut i dagen! :)

/Bengan

Inlagt 2022-12-12 07:45 | Läst 928 ggr. | Permalink
Det är nu det är dags att revoltera! Skit i AI! Gör som du brukar. Det är bra nog. Jag fotar på som vanligt med mitt eget estetiska sinne.
Jag håller med, fler borde nog fundera över varför de fotograferar. För att "vinna" (?) eller för att man själv tycker om att fylla sin tid med en kamera i handen.
Ha, ha... Kul skrivet Bengan!
Christer Strömholm brukade riva bilderna tvärs itu när han blev riktigt missnöjd med sina elever. Varför skulle inte AI få göra det? Skitbilder som skitbilder... :-D



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg