Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6036 // Det e natt klockan tolv på dagen och digitalkameratid! För den som fattar! ;)

Jag tänkte på det här igår när jag va ute på sta'n med en analog kamera! Jag har såklart fattat det här länge, men envisheten och oklokheten har fått ta större plats än så länge! Med en normal amatördigitalkamera så kan jag ju fota överallt idag! Med ett ISO på kameran som jag kan skruva upp så det räcker, ljusstarka objektiv finns, en ljusstyrka som kanske inte behövs på en digitalkamera, och filmrullen är ju enorm! Så varför då hålla på att fota analogt i den ständiga skymningen under vinternatten?
Bra fråga för den som måste ställa den frågan! ;)

"Det är något bortom bergen", som Dan andersson skriver! Så att fota analogt i midvinterdagarna, i dagar som känns som natt hela dagen, de handlar om en känsla! En känsla, som inte riktigt kan förklaras!  ;) Vissa gör så här bortom all logik och modern amatörfotovetenskap! :)

Så svaret blir nog, "skyll dig själv då!"

Jag funderar nu på att tänja på de analoga gränserna några dagar till, då jag har ett objektiv med ljusstyrkan 1,2/50 mm! Med den ljustyrkan och ASA på 800 bör jag kunna ligga på en 1/15-del ute på sta'n! Sta'n i det här fallet det är Gnesta! :) Å skulle det bli för svårjobbat med det analoga, jag kanske ser en julskyltning i ett fönster, så har jag ju min iPhone att ta till! :) För mycket av dagens fotografi är att visa vad man ser, vad man gör och vad man tycker och även äter! I realtid! ;)
Och då e inte en analog kamera med svartvit film, speciellt i juletid, inte den den vassaste kniven i lådan! ;)

Nog om dessa existensiella problem, för dagen väntar, eller vad den här ständiga skymningen nu kallas!

/Bengan

Inlagt 2022-12-10 08:55 | Läst 862 ggr. | Permalink
Hej.Bengt
Det där gluggen är en mycket bra kompromiss. 50/0.95 är för tung, jag vet den har jag använt många år. 50/1.2 fungerar bra på Leica M och ännu bättre med autofokus med adapter T LM-EA7. Observera den är för stor för att passa på nya T LM-EA9.
Lycka till
Bob
Håll ut, det svänger om ett par veckor. Inte kan man väl låta imagen lida bara för lite sämre ljus?

Tommy S
Svar från Benganbus 2022-12-10 22:20
Tack för stöd i mörkret Tommy! :)
/Bengan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg