Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6028 // En mycket, mycket onödig reklambild att visa i DN! ;)

Marknaden styr oss vare sig vi vill eller tror på det! De som styrs mest är de som inte tror att de styrs! :) Och tänk nu om den här bilder lockar massor av människor till fjällen! Det vore mycket onödigt tycker jag! ;)

Ok kan väl förklara litet närmare, för den här bilden visar när skidåkningen är som bäst! Som inte så många vet något om! Då förstår ni min oro va! Tänk om kunskapen om det här sprider sig! Och det blir massvandring till vårskidåkning! Som vid ett fjällämmelår! ;)

Men kanske ändå inte, den här skidåkningen, ofta i slutet av april, under maj och på vissa ställen in i juni, ligger nog på fel tid för de flesta, så det kanske inte är  så himla farligt att visa bilden! Å bilden kanske bara uppfattas som litet udda, "å va dåligt med snö det är!" Och sedan bläddrar man vidare!

Bakgrund! Det här är en vårskidbild! Och efter någon vecka med tö under våren så har snön sjunkit ihop och det bär överallt, så man kan ha några kvadratmil att skida på, kanske mer! Och så är det ljust nästan hela dygnet! Och det är ofta en behaglig temperatur! Minus på natten och en 10-15 plusgrader på dagen, men i solen känns det mycket varmare! Men det finns några små problem, som alltid, värmen och solen har skapat en del barmarksfläckar, ofta helt torra och varma, och mycket sköna att sitta på när man fikar, även att ligga på i solvärmen! Det är dom här barmarksfläckarna som kan förstöra en hel dagsplanering! ;) Därför krävs det karaktär, fika och sedan vidare! Se'n finns det andra risker, man blir lätt solbränd! Så solkräm och solglasögen är ett stort måste!

Nu kanske vän av ordning säger, nu har du ju själv marknadsfört det här! Ok, men jag e nog vid närmare eftertanke inte så orolig, för människor är vanemänniskor! Och att åka till fjällen i maj, när våren har kommit i Sydsverige, vem e dum nog att göra det! För nu väntar båtlivet och sommarstugan! ;)
Så det e nog ändå ganska lugnt! :)

/Bengan

Ps. Å har ni inget annat för er idag så finns det Internetallmänbildning här!
Internetallmänbildning e viktig! :)

Inlagt 2022-12-02 08:51 | Läst 698 ggr. | Permalink
För att inte tala om fjällsäkerhetsaspekten. Osäkra isar och snöbryggor som brister. Det är nog säkrast att överlåta sånt här till Bengan och hans kompisar.
Svar från Benganbus 2022-12-02 09:30
Tack för den påminnelsen! Om säkerheten! :) Det här är även en farlig tid i fjällen! Fjällräddningen har även den åkt till sommarstugan! Och dålig täckning e det för mobilen också! Så att sända bilder vad man gör i fjällen i realtid kan vara svårt! ;)
B)
Svenskar har en Rosenlundare i sina gener. Lättpåverkade satar.
Svar från Benganbus 2022-12-02 09:31
Va försiktig Thomas, någon kanske tipsar DO! ;)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg