Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6026 // I dag segt! Och så några varningens ord för svartvitt! ;)

Med en förkylning som inte riktigt vill släppa taget, och så den här mörka tiden, så e det segt! Och inte bara mörkt när det gäller årstiden! Skall i alla fall ta en promenad i dag då jag inte har feber! Hosta kan man även göra utomhus! Snyta sig också! Och så skall jag försöka ta upp några rutor på en rulle svartvitt! För att kunna framkalla två rullar på en gång! Frankallningsdosan rymmer två rullar! Det verkar som jag hittat en bra framkallningsrutin även för Ilford HP5+

Och för att kanske stämma Olle i bäcken, eller hur man säger, så va inte oroliga, ni oroliga, svartvitt är absolut inget hot mot den riktiga fotografin! Och även om ni tycker det e helt fel att fota film och svartvitt, och gärna vill varna för det, låt dom som fotar film och svartvitt få skylla sig själva i stället! Det går ju ändå bara utför för dom helt automatiskt!   ;)  :)

Men man kanske ändå skulle ha en Kulturkanon för det här onödiga svartvita fotandet? ;)

Och jag håller faktiskt på att slänga en del äldre svartvita negativ! Svårt med nödvändigt för en samlare! ;) Jag behåller bilder på människor och hus, kortfattat, blommor kommer det nya varje år! ;) I dag blir kameran en Nikkormat med Nikkor 2/35 mm! Stor tung och klumpig kamera! Men intressant och utmanande! Det finns för få utmaningar idag! Alla följer bara med liksom! ;) Kan väl fundera på varför jag satte in en film i Nikkormaten? Och jag skulle ju kunna spola tillbaka filmen och fortsätta i en annan kamera, men det e faktiskt, som sagt, litet intressant att fota med Nikkormaten! Man tager det roliga man haver sa Kaisa Warg!

Som sagt, segt i dag av olika anledningar! Men det kunde varit värre!

Carpe liksom! :)

/Bengan

Inlagt 2022-11-30 08:55 | Läst 561 ggr. | Permalink
Jag har också en Nikkormat och den är rolig att använda, men speciell på sitt vis. Bör allt emellan kolla manualen vid objektivbyte att allt blir gjort i rätt ordning... Man glömmer lätt om den står orörd ett år eller så. Det som stör mig mest är att infon i sökaren syns väldigt svagt och är smått i synnerhet när jag är bortskämd med OM-1 och -2. Kanske dags att boka in ett optikerbesök?

Tommy S.
Svar från Benganbus 2022-11-30 09:24
OM-1:ans sökare är underbar! Även storleken på kameran är perfekt! Känner igen det där med svagt och smått, men med bättre glasögon löste det sig för mig i alla fall! Så att kolla synen är aldrig fel! :)
/B
Varför slänger du svartvita negativ? De tar väl inte mycket plats. Jag sparar alla mina och har dessutom skannat in dem också, nästan alla..
/Tomas
Svar från Benganbus 2022-11-30 22:52
Jaha, du vill alltså få mig att tvivla på det här!
Men Ok då, jag skall fundera ett varv till! :)
/B
Intressant bild är det! Ser inte ut som det är en du tog idag? Och som sagt, jag får passa mig så jag inte dras med i det svarvita, hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2022-11-30 22:55
Det svartvita är en del av fotokonsten!
Så man kan fota svartvitt när man har lust! :)
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg