Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6020 // Är ett nytt fotografiskt verktyg viktigt eller e de egentligen bara en placeboeffekt!

Gnesta By Night!

Alltså, om jag fick låna en Leica 11 med ett Summicron ASPH-objektiv, skulle jag ta bättre bilder då? Eller är det inspirationen med det nya fotoverktyget som kan ge mig bättre bilder?
Fast å andra sidan, om jag är väl inkörd på mitt gamla fotoverktyg, och allt flyter på bra när jag fotar, så fick jag sannolikt börja med att lära mig en del nytt på det nya verktyget, innan jag kom igång att fota igen på riktigt!

Det här kanske påminner om andra föremål! Bilar tex! En snygg och litet sportigare bil ger mig nog litet extra uppmärksamhet, och då kanske jag upplever att jag kör bättre med den bilen! Placeboeffekt!  :)

/Bengan

Ps. Fast det kanske också e roligare med en sportbil! :)

Inlagt 2022-11-26 18:10 | Läst 617 ggr. | Permalink
Hej,
Det ser lugnt ut i din by. Här kan man nog plåta med dyra grejer. Å då blir det bilder.
Ha en fin helg
Bob
Med mig är det så att när jag tar en digitalkamera i handen så försvinner lusten nästan direkt. Men en analog kamera tänder den igen =)
Bra bild med fokus på ett bra ställe
Placeboeffekter är inget att förakta!

En positiv placeboeffekt ger 20 % bättre tillfrisknande. Det finns negativa placeboeffekter, då tar det längre tid att bli frisk med samma behandling.

Så en kamera man tror är bra och känner sig trygg med fast man är ovan kan nog ge bättre bilder.

Sportbil? Jag har haft, cabben nere, körde omsorgsfullt utanför Dramaten och så sa en medtrafikant "skaru inte flytta på den där busken nån gång?"

Håller med Thomas, fokus på rätt ställe!
Tack för stödet för utkantsfotografin! :)
/B
"Nya" kameror ger ju helt andra möjligheter när det är mörkt till exempel. Jag som går runt och plåtar mycket på kvällar och nätter kan ta bilder idag som jag inte ens kunde ta med de analoga Leicorna. Sedan är ju betydelsen av detta med bildkvalitet i till exempel objektiv ganska mycket beroende av vad man själv tycker är viktigt. Personligen så skaffade jag både Summicron 35/2 asph efter att ha haft en version 4, den nya var bättre på alla för mig viktiga punkter, framför allt behövde jag inte blända ned för att få skarpa bilder utan en massa vinjettering. När det gäller Summilux 50/1,4 asph så är det en av de absolut bästa gluggar jag plåtat med, jag hade tidigare både en Summicron 50/2,0 och den tidigare Summilux 50:an.

Men som sagt, allt beror givetvis på vad man själv anser, om man inte tycker att man behöver de bättre (och dyrare) prylarna finns givetvis ingen anledning att skaffa dem. Men de bilder jag tar under de ljusförhållanden jag plåtar underlättas markant av de bättre prylarna och för mig är det nästan ett behov för att jag skall tycka att det är kul att plåta och tycker jag inte att det är kul så tar jag heller inte lika bra bilder.

Plåtar man i dagsljus där man kan blända ned ett par steg så funkar ju i stort sett vilka objektiv som helst, något jag är känslig för är dock distorsion men det fixar man ju lätt i digitala filer däremot hopplöst att göra något åt i mörkrummet.
Leica M10 har riktigt bra mörkeregenskaper. Jag har tagit många bilder på 12600 ASA och det funkar perfekt, vilket gör den till en perfekt bildmaskin för mig.
/Mikael



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg