Straight Photography!
The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!
Straight 6014 // Bilden från Nalen uppdaterad med Otto Brandenburg!
Jag fotograferade på Nalen 1960 eller 1961 då Twisten infördes i Sverige! Hittade nyss en bild på sångaren Otto Brandenburg som va med den kvällen!
.
Och så här såg det ut innan man körde igång! Nalen i Topsy Lindbloms regi öppnade hösten 1934 och snart kom dansorkestrar med kapellmästare som Sune Waldimir och Seymour Österwall! Nalen blev också ett tillhåll för 1940-talets swingpjattar med överdimensionerade kavajer, smala byxor och vidbrättade hattar! En mindre salong döptes 1947 till Harlem och här samlades jazzdiggarna för att lyzzna på Arne Domnérus, Monica Zetterlund, Putte Wickman och Hacke Björksten och dixielandband som Jack Lidströms Hep Cats, Cave Stompers och Bunta Horn. Under hela 1940- och 1950-talet levde Nalen verkligen upp till devisen “Gata Regerings 74 var adressen! Där mycket händer!"
Topsy Lindblom gick ur tiden 1960 och under de kommande åren fick popen allt starkare fotfäste i nöjeslivet. Även de nyare rockbanden hittade till Nalens scen, som tex Beatles, men allt fler musikklubbar dök upp i stan som lockade den unga publiken. Och 1967 slog Nalen igen.
/Bengan
Ps. Och för den tekniskt intresserade, M Leica, Summicron 35 mm och Tri-X!
Den här utrustningen är allt man behövde, och det gäller såklart även i dag!
För den här Leica-kombinationen är tidlös! :)
/B
/B
Alla har inte varit här lika länge som vi har, det e nog lätt att glömma bort! Och vi kanske även har mutat in vårt tittar och tyckarområde! ;) Man brukar kalla oss för överliggare på Universitetet! ;) :)
B)
Jag hann precis med att besöka Nalen innan dom slog igen. Sedan har vi ju båda haft anledning att besöka stället under den tid då LP Foto hade sina auktioner där - men det är ju en annan historia...
/B
/Gunnar S
/B
Han blev ungdomens rockidol – jag hade en affisch med honom i full storlek!
Lite fakta om honom:
Han debuterade 1955 i ensemblen Four Jacks, men blev snabbt en solist som producerade dansk rock. Han anpassade sedan sina poplåtar till folkmusik och jazz och blev en populär skådespelare. Brandenburg släppte skivor i Sverige och Tyskland under namnet "Ole Brandenburg". 1960 deltog han utan framgång i Dansk Melodi Grand Prix med låten "To Lys På Et Bord" (två lampor på en bräda). 1969 började han en ny musikalisk riktning och satte sin egen text till en amerikansk melodi i jullåten "Søren Banjomus".
Det blev en fin bild på honom i snygga kläder, vilket säkert passade det fina stället Nalen.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Mvh från Bengan