Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6007 // Iskarlar, och så en existensiell fundering, varför bloggar jag?

Någonstans i Sverige! :)

Läste i DN nyss om isskåp! Ni vet de där kylskåpen som man laddade med ett isblock! Hos en av mina kompisar, när jag bodde i Strängnäs, där hade familjen ett isskåp, och det va intressant, för när iskarlen bytte isblock, så va det alltid litet is kvar i skåpet som iskarlen slängde ut på gården! Mitt i sommaren! Mycket kul och intressant för oss smågrabbar!
Och det blev som en Madeleinekaka, när jag läste om isskåp i DN! :)

Och just nu även en annan fundering, varför bloggar jag/vi? Letade på nätet och hittade en hel del! Tex "Beyond the Blog" "This dissertation examines weblog community as a materially afforded and socially constructed space. In a set of three case studies, this dissertation examines three separate weblog communities between 2004 and 2008" (Hendrick, Stephanie Umeå universitet, Humanistiska fakulteten, Institutionen för språkstudier).
Läs här om ni vill!

Orkade inte läsa igenom allt, så min egen tolkning av mitt eget bloggande är nog, "Se mej, för jag finns också!"  Och numera kan nästan alla visa att dom finns! På nätet alltså! På gott och ont säger en del! Och det gäller nog att tänka på vad man skriver, för flera i släkten och en del vänner läser min blogg! :)
Det va det, om iskarlar bla!

/Bengan

PS. Höll på att skoja till det, tänkte på om nå'n hade frågat nå'n i den nya regeringen, "Vet du vem som skrivit romanen Iskarlen?" Där e jag nyfiken på svaret! ;) :)
Nu verkar det ändå som jag skojat till det! Ursäkta!  ;)

Inlagt 2022-11-20 07:37 | Läst 626 ggr. | Permalink
Eller så bloggar man för att det går =)
Hej,
Varför är det ingen is till punschen? Kan man ju också fråga nån på taburetterna.

Ja, vem är så korkad? Trots allt är det fler än familjen(?)som ser bilderna.

Må snön lysa upp
Bob
Isskåp har jag inte använt, däremot isdös. Det hade mormor och morfar i Deje, en isdös utomhus, på gaveländan till vebo´n. Dubbla brädväggar med sågspån emellan och i rejäla isblock i botten, uppsågade från Klarälven på vintrarna. Iskarlarna kom med häst och vagn med isblocken som byttes en gång eller två på sommaren. Fin bild, ser ut som västkustgranit! Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg