Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6008 // "Much Ado About Nothing" Om Leica M6 tex! :)

Att vandra är viktigt!

Och så firar man hundra år av kaksnack! Nåja, han käkade nog kakan när han va litet äldre, så riktigt hundra år e nog inte kakdoften! I alla fall intressant läsning i DN i dag om hundraåringen! Man lär så länge man lever! Vad gäller läsandet alltså! Se'n kan man nog diskutera vad det är man lär genom att läsa, och om det e viktig kunskap! Det finns säkert dom som inte vet ett dyft om det här kakätandet och klarar sig ändå mycket bra i livet! Men det e nog som allt annat, det finns dom som inte fotat med en M Leica och tar ändå bra bilder! Fast litet konstigt e det nog! ;) Vad gäller fotande och bilder,  det e sällan man hittar på nå't nytt! Ta tex när jag fotar, det mesta e redan taget! Men en lösning kan vara, de e att inte läsa så mycket, för då vet man inte vad som hänt tidigare och då e ju allt nytt! Tills något tråkig kompis påpekar något! ;)

I går kväll, när vi va ute med Doris på sista pinken, så tog vi en sväng nere i byn och jag nattfotade med M 6:an och den där Canongluggen! Tänkte försöka se vad det e för speciellt med gluggen! För nåt speciellt verkar det vara, och det speciella bör man nog se på full öppning!

Vad gäller DN, så e det inte så mycket skrivande om tänkvärd fotografi längre! Saknar Sara Danius, hon skrev en del tänkvärt om fotografi, och då även i DN! De flesta bilder i DN i dag e pang på rödbetan, och inte så mycket tänk runt omkring! Onlinejournalistik kan man kanske kalla det om man e snäll! Men viss journalistik med tillhörande bilder gillar jag inte! Som när man visar bilder på Salming i nuläget! Jag förstår inte den här förnedringjournalistiken! Men det e nog så, man har sett att den här sk. journalistiken säljer, Hyenajournalistik! De e som när människor stannar vid en olycksplats och filmar med sin mobil! Men bara då filmandet inte drabbar dom själva! Tänker på influeraren, Margaux Dietz, som filmade den "fulla gubben!" Om det varit ett av hennes eget barn på fyllan som låg ute på gatan, då undrar jag om hon filmat! Men det kanske hon skulle ha gjort! För alla vill numera vara med i Tv! Kosta vad det kosta vill! :)

Det blev mycket det här, trots Shakesperstarten i bloggrubriken! :)
Så nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-11-19 09:52 | Läst 598 ggr. | Permalink
Jag har en regel när jag fotograferar människor i utsatta positioner och det är att visa respekt för dem och göra det på deras villkor inte mina. Jag brukar kalla det för att umgås fram bilderna. Pang på rödbetan bilder betackar jag mig för, det får andra hålla på med, men jag gör det inte.
Hej Bengt
Jag tycker mycket om gamla gluggar av Leica och Canon och varsom helst. Men i fotograferingstillfället får man ta vad man har till hands. Till och med telefonen.
Efter alla år med plåtande så måste man hålla med tråkmånsarna som säger att kameran spelar ingen roll, bara fotografens öga Och hjärna spelar roll.

Verkar va en fin hund ni ser till, hälsa.

Ha en fin nästan jul
Bob
Man klarar sig nog rätt bra i tillvaron utan att ha läst sju volymer ”På spaning…” Varför madeleinekakan, som smakar treetex med mandelsmak blivit så upphöjd är kanske lättköpt passage.
Sara Danius är saknad.
Bildkvaliteten sjunker även om DN fortfarande har en del kvalitet. https://www.dn.se/sport/johan-croneman-hur-hade-vi-sjalva-valt-bilder-pa-borje-salming/ tål att läsas.
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2022-11-20 07:47
Croneman är en av klipporna i DN! Funnits inte han och några få till, så hade jag slutat prenumerera!
/B
Ps. Gillar din beskrivning av kakan! :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg