Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6007 // Ny dag och nya Leicaäventyr! :)

Nördintresse, men även information för den som förstår! Objektivnummer på det övre objektivet på bilden, 3060262! (Fabriksbild från Jena 1947) 
Bilden finns även i Larry Gubas Zeissbok!

Och det finns även andra och härliga äventyr då Doris är hos oss några dagar! Doris e en Dansk/Svensk Gårdshund som säkert några av er vet, och Doris brukar vara hos oss då och då! Doris e en tjej med humör om det behövs alltså! Men det e bara mot andra hundar, om det behövs som sagt! Hos oss och vad jag förstår även hemma så är hon en riktig kelgris! Doris kommer och talar om, med en försiktig tasspåläggning, att vi inte har pillat på henne på flera minuter! :)
Och nu snart är det dags för den första utgången med Doris också!

I går va det Viksängen med dikussioner! Om Skå-Gustav, om den nya spökleican, Leica Q2 alltså, om Vaftrudner, och hur våra föräldrarna styr eller inte styr in oss på ett bra yrke, och om den digitala M Leican och dess oförmåga att ställa skärpan exaxt! Det gick ju bra på filmtiden med M Leica då ett filmplan är mycket tjockare än ett sensorplan! Vår gode fotovän Stefan, med stor yrkeserfarenhet av den digitala M Leican, berättade en del om problemen och att fota på full öppning! På filmtiden gick det som sagt bra med M Leica! ;) Numera funkar en Leica Q bättre, för den e gjord hela vägen som digitalkamera, även om den inte ser ut som en riktig Leica! ;)

.

Och jag skall försöka ta några bilder med Contax Jena objektivet i dag! (Objektivnummer syns i min förra blogg)

/Bengan

Inlagt 2022-11-18 08:07 | Läst 617 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg