Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5991 // Vargtimmen och massage även i passagerarstolen!

Vargtimmen verkar vara ett begrepp skapat av Ingmar Bergman för filmen med samma namn, men som företeelse är Vargtimmen nog betydligt äldre! Bergman förklarar sin tolkning så här! "Vargtimmen är timmen mellan natt och gryning. Det är timmen då de flesta människor dör, även att sömnen då är som djupast och mardrömmarna som verkligast. Det är timmen då den sömnlöse jagas och vardagsproblemen blir nästan övermäktiga...!

Gällande det vetenskapliga så har det påvisats att kroppen, runt fyratiden på morgonen är nedreglerad till ett minimum; blodets halt av hormonet melatonin är som högst, kroppstemperatur och blodtryck sjunker till dygnets lägsta nivåer och ämnesomsättningen går ner, och hjärnan som då balanserar på gränsen mellan sömn och vakenhet, passar på att leva ett eget liv och gärna skrämma oss!

Jag vaknade runt halv fem, och låg och funderade på att försöka somna om, men då mitt knä också hade vaknat och började påminna mig, dock mycket mycket förfinat, men tillräckligt, att jag har en liten meniskirritation i mitt vänstra knä, så att somna va ingen genomförbar idé just nu! Och att ta en alvedon det funkar bäst på kvällen, så jag gick upp, satte på kaffe, gjorde en smörgås och plockade fram DN ur datorn så här är jag nu! Voila! :)

.

Och vad nytt från Rohan då?  I stort bara en fortsättning på gårdagen vad gäller Nikkor 1,8/85 mm! Den som spar han har, så jag plockade fram en Nikonbroschyr från 1950-talet!  :) Håll till godo!

Fotade i sen't kvällsljus med Nikkorgluggen nere på byn i går! En supersnygg fotomodell hade jag som tur var i sällskap! Så det blev några porträtt i skyltfönsterljus!  :)

.

Vad gäller gårdagen så blev vi bjudna på en biltur till Kafé Klavér på Hedlandet! Svågern visade att den nya bilen hade massage i stolarna! Det fanns även massage i passagerarstolen! Och så gick den dagen! Men idag en ny dag! :)

/Bengan

Ps. Bildordningen här i bloggen blev inte som jag tänkt mig! Vi har olika uppfattning om bildordning bloggverktyget och jag! :) Och när jag lägger ut bloggen på Fejan, så kommer också Fejan in och skall bestämma bildordningen! ;) Många kockar ni vet! :)

Inlagt 2022-11-06 07:06 | Läst 727 ggr. | Permalink
Knäont har jag erfarenhet av. Men jag har sådan tur att mitt knäonda kan fixas med litet gymnastik, en sjukgymnast lärde mig hur. "Rena helbrägdagörelsen!" sa jag till henne. Jag förstår att ditt knäonda inte kan fördrivas lika lätt. Någon borde införa knäfixarknapp i moderna bilar! Det finns redan så många knappar, så en till kan ju inte göra skada. :-)
Svar från Benganbus 2022-11-06 10:23
Motion och rörelse är receptet! Och jag kommer inte undan, min fru är syrra och några nära vänner e också i vården, men visst vore det skönast att bara vila sig frisk! ;)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg