Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5984 // Utsikt från ett köksfönster!

Att ha en bra utsikt är viktigt! Nu kan utsikten betyda olika för olika människor, och inte bara gälla utsikten från ett köksfönster! Men just här e det utsikten från ett köksfönster! Jag hade en annan utsikt från vårt förra boende! Men jag satt sällan och morgonfikade i köket där! För köket va mycket litet! Nu har vi ett större och modernare kök, och stora kök har både för och nackdelar, bla. så får man plats med en diskmaskin i ett större kök som gör att porslinet tar slut fort i köksskåpet! Man stoppar hela tiden ned disk i maskinen, en maskin som rymmer mycket! Fönstret här ligger i ostläge och nu när löven har fallit så ser man näraliggande hus! Under sommaren ser man bara grönt! Så det gäller att titta nu!

.

Och vad annat och då  vårt ämne, fotografi, så ökar mängden oframkallat i kylskåpet, men jag skall försöka framkalla två rullar i dag! Det har jag bestämt just nu i alla fall! Men det kan komma saker emellan! En intressant sak i fotograferingssammanhanget är den här lilla kameran jag just nu fotar med, Chinon CE-4! Jag har inte haft någon koll på Chinon tidigare! Nu fick jag den här kameran och blev nyfiken! Jag tycker den fungerar mycket bra! Man lever inte bara av Leica allena! :)

Och så har jag litet knäont! Och har svårt att gå! Det är ovant! Misstänker ett onödigt mycket knästående sista veckan i samband med ihopskruvande av möbler! Det e mitt vänstra knä, en gammal skidskada som nu gör sig påmind! När man blir äldre så påminns man om en hel del man gjort i ungdomen! ;)
Men det är litet oroande inför Viksängen på torsdag, för jag kanske måste ta bilen dit!

Nog för nu!

/Bengan

Ps.Och glöm inte Tårtan på onsdag!

Inlagt 2022-11-01 07:31 | Läst 755 ggr. | Permalink
Köksfönsterutsikter ska inte underskattas! Inte Chinon CE-4 heller! Jag tar många bilder genom köksfönstret. Inte med Chinon CE-4 numera, men en gång i forntiden blev det en hel del. Men inte genom köksfönstret på den tiden.

Vi såg reprisen på Sutton Hoo-programmet i går. Liksom förra gången undrar jag, var han verkligen britt den där? Eller mer norrifrån kanske? Men det går antagligen inte att få fram säkra bevis om det skulle vara det senare. Men inte första gången man kallar nordiskt för brittiskt, om man säger :-)

Programmet kan ses här: https://urplay.se/program/218926-glomda-varldar-gomda-skatter-hovdingagravens-hemligheter
Svar från Benganbus 2022-11-01 10:01
Såg också programmet! Men efter Gräslunds Beowulf så har Sutton Hoo fått en tydligare förklarande Nordisk anknytning! Hela gravsättningen med allt därtill leder spåren till Norden, och Vendel och Valsgärde och Gotland! :) Graven i Sutton Hoo är unik för England, så det borde även Engelska historiker ha funderat på varför!
/B
aasaboe 2022-11-01 11:28
Ja, med tanke på att (flera) liknande hjälmar bara hittats här och bara en där undrar man ju. Men för brittiska arkeologer och historiker gäller kanske samma som för journalister "har du en scoopgrej på gång så kolla inte upp den" eller hur det nu uttrycktes. :-)
Svar från Benganbus 2022-11-01 11:50
Det är känsligt det här, för vi håller på att ta tillbaka Beowulf till där det hör hemma! Och Beowulf är Englands, eller den Anglosaxiska världens nationalepos!
/B
aasaboe 2022-11-01 12:14
Beowulf borde ju vara hemma nu, men att få anglosaxarna att erkänna det är väl ungefär som att få vissa presidenter att erkänna valförluster...
Aj aj aj med knäet. 1968 fogade jag om 90 kvadratmeter tegelgolv utan knäskydd. Det var himla dumt gjort, knäna tog stryk. 1973 kunde jag knappt gå, frågade doktorn vad göra, och han sa Scholl Metalastic. Vadå sa jag. Han förklarade att dessa inläggssulor har en upphöjning strax framför hålfoten. Upphöjningen flyttar om benen i foten, ändrar kroppens hållning hela vägen upp och avlastar onda stället så det kan läka ut.

De ordnade problemet. Då det återkommer sätter jag dit iläggssulorna och använder dom några veckor. Har klarat knäna sen dess.
Längre knästående och huksittande bör undvikas. Alla gamla krämpor blir som nya...

Tommy S.
Svar från Benganbus 2022-11-01 11:44
Tack det har jag märkt! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg