Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5982 // Att göra en färgbild från Tri-X

Framtiden år vår! Nåja, AI kommer att klara det här ännu bättre snart! Med mer djupinlärning så kommer färgläggningen av våra svartvita bilder att bli bra, mycket bra! Så att köpa färgfilm för att ta färgbilder är snart ganska onödigt!

Men som sagt, haka inte upp er för mycket på just den här bilden och färgerna i bilden! AI e bara barnet ännu vad gäller färgläggning av våra svartvita bilder!  Men redan nu, med litet justeringar i PS, så kan den här bilden bli ännu bättre! :)

.

Här är originalet!  M Leica, Tri-X, tidigt 1960-tal!

Men visst e det här intressant, att fota i svartvitt och sedan gör en färgbild i PS typ!

/Bengan

Inlagt 2022-10-31 07:36 | Läst 1316 ggr. | Permalink
Jo, det är nog en bit kvar. Handkolorerat är roligare och snyggt när det blir bra.
Hej,
Du har nog rätt. Vi har ingen aning om vad AI leder till. Det ligger nästan i begreppet. Någon gång fram över tar det nog över Riksdagen. Då du.
Det blev en riktigt snyggt med målaren.
Ha det väl
Bob
Å herregud! Den bilden som är så bra som den är!

Som att hälla ketchup på en fin entrecôte...
Visst blir det bra, och det är kul att se gamla kolorerade filmer.
Men din snubbe nu då. Tänk om han hade blekt melerade bruna kläder - eller gröna? Det kan AI aldrig klura ut. Med andra ord: så länge man inte känner till den riktiga verkligheten, så verkar det bra. Det är samma sak med historiska pigromaner.
Riktigt fin bild när den får stanna i svartvitt, tycker jag. Om han nu är målare, eller stuckatör som jag gissar på hade han nog vit eller möjligen linnefärgad kostymering. Men vet AI det?
/Gunnar s
Svar från Benganbus 2022-10-31 10:50
Jag som va med och tog bilden, tycker AI gjort ett bra jobb, kan kanske tycka att huden är litet för mycket hudfärgad...? Jag tyckte att han va litet mer vit i fejan då! Vad jag kommer ihåg! :)

Men visst är svartvitt fint, bilden blir mer konkretiserad, om man nu kan uttrycka sig så?
/B
Tycker det ser riktigt bra ut och det är definitivt en spännande utveckling, hälsningar/ Björn
Hudfärger målar programmet ganska så övertygande!

Men dokumentärvärdet minskar då motiv färgläggs i efterhand. Det är särskilt tydligt då det gäller uniformer. I värsta fall att han som var min soldat någonstans i Sverige får uniformen färglagd så att bilden visar att han stod i fiendens tjänst.

Målare hade inte blåtonade kläder, jag vill minnas oblekt vitt. Den här målaren hade på sig skor som inte var yrkeskläder utan foträta mockasinsydda mockaskor, jag hade samma på den tiden. Mina var mullvadsfärgade, d v s nedtonat bruna.
Svar från Benganbus 2022-10-31 13:51
Jag håller med om den blåtonade nyansen, den kommer jag inte heller ihåg! Det skulle vara intressant att kolla i algoritmen vad den kom ifrån! Och målarens kläder va litet av den typen att dom stod för sig själva! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg