Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5981 // "Vi äro tusenden!" Och så om Arier och en antileicakamera! ;)

Vi äro tusenden alltså! Och nu e vi här igen! Jag har ställt om tiden på några klockor, de där klockorna som man bara vrider visarna på med en knapp på baksidan, men nu återstår micron och spisen! Vi e två om det här hemmavid! En läser i instruktionsboken och en knappar in nya värden! Det här kallas för "progress!" Vi är omgivna med olika progress hela tiden! Tänka bara på våra kameror!

.

Vad övrigt så va det intressant läsning i DN! Det verkar som det indoeuropeiska språkets ursprung ligger i Ukrania! Det e kanske därför som han ni vet, inga namn, e så intresserad av Ukrania! ;)

.

Och så har Jerry Lee Lewis gått ur tiden!

.

Jag hittade ju en rulle film i en kamera i går, det här e den kameran! En liten antileicakamera! ;) Och liten och nätt som en Olympus OM-1 faktiskt! 

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-10-30 08:15 | Läst 1222 ggr. | Permalink
På våren är tidsomställningen jättejobbig för mig. Det tar ett par veckor innan kroppen vant sig. Nu märker jag ingenting utom att man måste ställa om klockorna. Dom med knapp går väl an, men bilen!

Då jag försökte ställa om bilens klocka installerade jag i stället ett felmeddelande som inte gick att få bort. På verkstan tittade dom undrande på mig- Fattade du inte att motorn måste vara i gång då man ställer om tiden? Eller var det tvärtom, att motorn måste vara avstängd? I alla fall har jag gett upp, bilens klocka får stå kvar på sommartid.

Kamerorna får stå kvar på normaltid. Nya mobilen ändrar sig själv.
N Thomas Meldert 2022-10-30 11:26
Mina bilar har ställt om tiden själv i alla år. Men radion måste vara på ett tag innan det sker.
Måns H 2022-10-30 21:29
@ Thomas: Bra finess till dom fått stopp på sommartiden.
Ugn, micro och diverse radioapparater får stå på den tid de står (vi använder aldrig tidsinställd matlagning ändå). De går VÄLDIGT fel nu, efter ett antal år (och ett o annat strömavbrott...). Men käk blir det ändå. Telefon, dator o (numera) bil sköter det själva. Det som tar mest tid är de gamla klockorna med visare.
I SvD får man veta att barnen på multikulturella förskolor leker på engelska!
Spisen, mikron och det där löser jag, svårast är armbandsuret. Tryckknapparna funkar inte längre, dom senaste gångerna har jag lämnat den till urmakaren. Han har gjort det gratis hittills, utom den gången han också gjorde ren klockan.....Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg