Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5975 // Fiskartorpet världens minsta skidort! Och hallå Google, hur e det med minnet! :)

Nåja det började så här, den allvetande Google eller kalla den den för Melissos eller HAL 9000 var plötsligt svarslös! Och försöker lägga över ansvaret på mig att jag kanske stavade fel! ;)

"Looks like there aren’t any matches for your searchSearch tips
Make sure all words are spelled correctly
Try different or more general words
Try fewer words
Check out other tips for searching on Google"

Läs mera här Google!

Och här!
"På mitten av 1960-talet var det vanligt att backarna vid Fiskartorpet var fulla av skidåkare, både på helger och vardagskvällar genom att de tidigt ordnade med kvällsbelysning. Fiskartorpet blev den mest populära skidanläggningen för stockholmare från de norra delarna av staden" (Wikipedia)
.
Nåja Goggle, jag kommer ihåg det här för jag har åkt slalom i Fiskartorpets slalombacke innan du va född! ;)
Och det jag åkte kallades för telemark! Slalom betyder förresten att göra svängar, vet inte om du har koll på det heller!
Och den som kan åka skidor, ser tydligt Stenmarksstilen, divergerande skidor, motvridning, en stil som även skulle skapa oro i den tidigare Österrikiska skidskolan och även hos fransmännen såklart! Ni som kan det här förstår vad jag menar! Ni andra får tro på vad jag skriver! :) Och notera även Fischerskidan och bindningen! :) Det här är även en alldeles utmärkt fjällturutrustning!
Och skidåkning förr, va mycket annorlunda! Tyvärr, så får många inte uppleva det här längre! Riktig skiåkning alltså! Numera är så mycket hjälpmedel inblande så skidåkningen numera den blir som våra kameror, det e AUTO-hjälp överallt! Och man vet inte vad som händer, man tror att man e en bra fotograf eller bra skidåkare automatiskt! ;) :)  ;)
.
Bengan
.
Ps. Fotografin va såklart också annorlunda förr! Man tog sin M Leica med ett 35 mm objektiv, laddade i en Tri-X, stoppade en Tri-X i fickan och gick ut på sta'n! Det här är det som en del ungdomarna försöker härma numera, och Leica hänger på med en nytillverkad kamera, typ äldre analog kameramodell! :)

Inlagt 2022-10-26 07:31 | Läst 596 ggr. | Permalink
Hej,
Med det priset på den nya gamla M6 undrar man hur många ungdomar som har råd att köra analogt.
Som tur är så finns det gamla analoga kameror till mycket lägra pris idag. Går nog att hitta för någon hundralapp.
Ha en fin dag
Bob
Svar från Benganbus 2022-10-26 18:11
Håller helt med om återvinning av kameror!
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg