Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5972 // Inga nyheter e bra nyheter! Leica och Hadza! :)

Så här skall starten se ut! (Obs, det här är ingen FP4+)

Kan berätta om bakgrunden till bloggen! I går så va det full städfart i våningen, vi skulle ha vänner på besök! Och allt va inte riktigt flyttuppackat än! Så det blev att ställa undan, plocka ihop och litet annat! Och kolla i några kartonger i fall något ytterligare kunde slängas i sista minuten för att få mer plats! Hittade i alla fall en grej längst ned i en flyttkartong som kunde vara bra att ha även senare! ;) Och kände att det finns film i den! Men vad för känslighet? Räkneverket stod på två, så jag chansade att filmen också var framdragen till två och spolade tillbaka filmen, och det verkade som den hade stått på två på riktigt alltså och ut kom en FP4+!  Gjorde en ny startremsa en liten bit in i filmen och satt i filmen igen med en maskeringstapebit på undersidan av kameran märkt FP4! Ett visst svinn får man räkna med med tanke på att räkneverket stog på två innan öppnadet av kameran! Det va i alla fall inga bilder jag saknat, så får man se det!

Och kollade på nätet om jag fotat med kameran tidigare! Såklart hade jag det! (Med nätet menar jag min blogg) Och det va bilder från en Fotomässa!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-2109-hur-klarade-sig-ett.htm

Idag blir det en längre promenad igen! Vi har Hadzafolket som föredöme! ;) Det e viktigt med föredömen! Och efter att ha läst dagens DN kultur om Sven-Eric Liedman, så blir även han ett föredöme! :) Han går också mycket! :)

Det blir en IIIf i dag med motljusskydd om det skulle komma några regnstänk!

/Bengan

Ps. Mer om Hadza!
"Inte undra på att folkgrupper som Hadza klarar sig så bra från hjärtsjukdomar, diabetes och andra sjukdomar som drabbar industriländerna. Men vi behöver inte bli jägare och samlare eller springa maratonlopp för att dra fördelar av ett liv mer anpassat till vad vi vet om evolutionen. Slutsatserna från Hadza och andra folkgrupper är att mängd betyder mer än intensitet. Dessa människor är i rörelse från gryning till skymning och ägnar mer än två timmar per dag åt att förflytta sig, mest till fots. Vi kan efterlikna dessa vanor genom att gå eller cykla i stället för att köra bil, genom att ta trapporna och hitta andra sätt att arbeta och roa oss som håller oss i rörelse". (F&F 2019-06-27)

Inlagt 2022-10-23 08:14 | Läst 1010 ggr. | Permalink
Det är nog gott och väl... Men det finns en liten hake! Jag tänker då på handikappade, sjuka, och gamla - som inte kan uppfylla kraven på rörlighet.
Om man tillhörde något vandrar och samlarfolk som försörjde sig över stora områden, och man ådrog sig bara en för oss liten skada som krävde någon veckas återhämtning, då blev man lämnad med ett dygns föda - lämnad för att dö av.
Det var dessa folks variant av ATP (allmän tilläggspension), det vill säga ÄTP (ättestupa).



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg