Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5971 // Motståndets estetik, det sociala arvet och då såklart STF! Och även det sunda förnuftet!

Café längs vägen norrut!

Livet kan vara knepigt för en del ungdomar, ibland verkar det som om dom grips av panik och säger, "jag vill inte bli någon Svensson som mina föräldrar! Det e därför jag lever som jag gör!" Och det kan vara att ha säkerhetsnålar i näsan, och att vända på dygnet, spela konstig metallmusik och masstatuera sig! Fast numera tatuerar ju föräldrarna sig! Så det kan vara mer avvikande att inte tatuera sig! :) Men vad e det undomarna ser hos oss som får dom att att gripas av panik! Och vissa börjar prata om föräldrarproblem i Radio och Tv, vilken svår barndom dom haft! Dom som kommer med i radio och Tv förståss!
Vad har vi föräldrar gjort för fel! ;)

Och vad gäller annat, bilder typ, så ligger en del av vårt nationella sociala bildarv såklart hos STF! Och det här  är såklart skolan fel, även om skolan inte vill erkänna det! Men det e bara att se hur vi fotar för det mesta! ;)

Det sunda förnuftet tar vi en annan gång! Å förresten, det sunda förnuftet kan komma närmare nu, den nya regeringen planerar ju en kulturkanon!
Kan vara för att återgå till ett ännu tydligare STF-arv och midvinterblot på Nationalmuseum! Fast jag har synpunkter på det här, hur många i regeringen vet om frågetävlingen mellan Vaftrudner och Oden! Inte Ebba Busch Thor i alla fall! ;)

Jag håller på att komma på plats i vårt nya boende! Windows XP funkar bra, spis, mikrovågsugn kan jag snart, och även diskmaskinen! Och hittade nyss en rulle film i min Leica M4! HP5+ tror jag, för remindern visar 26 DIN/320 ASA!  :) 

Nog för nu! Dagen gryr! De e väl en gammal film som heter så?

/Bengan

Ps. Har får ni sista versen i frågetävlingen mellan Vaftrudner och Oden!
Visst e det ett intressant slut på frågetävlingen!

Vavtrudner sade:
"Ingen vet,
vad du i urtiden
sade i örat på sonen.
Med åt fallet vigd mun
min forntids kunskap
och gudars öden jag om talt.
Med Oden själv
jag skiftat visdomsord;
du av alla väsen är visast."

Inlagt 2022-10-22 08:14 | Läst 859 ggr. | Permalink
"... vak upp, vak upp, den nya dagen gryr - oändligt är vårt stora äventyr."
Karin Boye
Hej Bengt,
Det hade varit bra om ungdomarna hade läst STFs årsbok och studerat bilderna noga. Då hade de nog förstått utvecklingen och kanske avstått från pinnen i tungan.
Kan det va så att vi tog STFs bok för given och glömde bort att för den vidare till våra barn.
Nä det är nog halvledaren som tog över.

Lycka till med boendet.
Bob
Fin bild, men lite liten.
Vem är Ebba Busch Thor? Du skulle behöva uppdatera dig lite i den svenska politiken, Bengan ;)
Kanon tyckte jag var en bra idé då jag var ung! Tänk att läse ett par tre tjog böcker, lyssna på några låtar, titta på några tavlor och därmed känna sig invigd! Tror fortfarande det är en bra idé - men att det npg är vägen dit som är mödan värd.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg