Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5968 // Motståndets estetik! (Tror det kommer från Peter Weiss) Och idag torsdag, så Viksängen!

Testskannat negativ! (Filmen framkallad i veckan) Ilford HP5+ och fotat med Leica M6 med Canon 1,5/35 mm på full öppning! Bilden är tagen vid fotofikat på Viksängen!

Och de flesta människor e nog medföljare! Man följer ofta med det senaste! ;)  Det har såklart med uppfostran att göra! Och de förändringsbenägna tycker ofta att andra är onödigt oförändringsbenägna! Men det e nog inte så konstigt, det är känsligt och svårt att ifrågasätta saker, utan då e det eklare att glida med! ;) Man får även fler gillanden då man följer med!
Men ändå tänk efter, vad vore livet utan de här som inte vill följa med, eller de som inte fattar sitt eget bästa! Vad hade vi då att oroa oss för? ;)

I går kväll skannade jag igen! Skannern har legat i en flyttkartong under en månad! Det är en Nikon småbildskanner, c:a tjugo år gammal minst! Plockande även in Windows XP från förrådet och kopplade upp den med bildskärmen och skannern! I början hittade inte Windows XP bildskärmen och en del annat, kan bero på att det va kallt i förrådet, XP va nog litet stel i internminnet! Men när den väl kom igång, så tyckte den att jag skulle uppdatera programmen! Men det går jag inte på! Förra gången jag lät den pröva, så hittade den i all fall inget att uppdatera! ;)

Nu e det ändå ganska lugnt, min XP ligger inte på nätet, den ligger i ett mycket lokalt LAN här i Gnesta! Men efter ett tag så hittade XP både bildskärm och skanner och jag provskannade! Det gick bra! Det enda större problemt e att jag inte hittar min negativpincett! Den pincett jag drar ut filmen med ur negativarket! Men jag letar vidare!

I dag fotofika på Viksängen! IRL som vanligt! Det e torsdag alltså!
De förändringsbenägna skulle såklart fotofika via Zoom!
Men inga nyheter är bra nyheter, så vi kör vidare med IRL!

/Bengan

Inlagt 2022-10-20 08:20 | Läst 861 ggr. | Permalink
Hej,
Bra att du visar att det är en sabla bra glugg. Den där Canon 35/1.5. Kolla oskärpan i för och bakgrund och kolla skärpan i glasögonen.
Men färg då? Den är så färgsäker så man baxnar.
Tyvärr börjar den bli dyr för oss vanliga. Är glad jag har en, som idag skall hälsa på på torget.
Ha det väl
Bob
Svar från Benganbus 2022-10-21 07:38
Tack för stöttning vad gäller gammalt objektiv! :)
Lycka till på torget!
/B
Rekommenderar en virknål för att dra fram negen med. Snacka med hustrun... :-)
Böj ut ena sidan på ett gem och gör en liten krok i ändan som du träder in i ett hål i perforeringen. Det är ett bra tillfälligt DIY-verktyg för ändamålet. Märker du jag har också lärt mig några "inne-förkortningar". Det gäller ju att hänga med, eller hur var det?

Tommy S.
Jo, det där med krok i stället för pincett körde jag också med (fungerar dock inte till 120-film; perforeringen är ett måste). Jag hade en stump entrådig kopplingstråd, som jag avisolerat ett par cm o böjt till en krök. Bilderna blir snyggast och mest jordnära om man använder den gulgrönrandiga skyddsjordtråden, men det beror kanske på fotografens filosofi.... ;-)
Svar från Benganbus 2022-10-21 07:38
Tack för alla tips om negativverktyg! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg