Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5967 // Jag skall f-n i mig fråga mera! Och så en äkta äventyrskamera! Men ingen Leica idag! :)

Extrem äventyrskamera! Inte ett spår av AUTO i kameran!

Jag berättade tidigare om vårt besök i Himmelstalund i Norrköping och hällristningarna och hur vi körde dit via Google Map, och att det blev litet fel, och så här efteråt känns det här nästan pinsamt! Två vuxna människor sitter och stirrar på en display och undrar var dom är! Låter som inledningen på Tv-serien Pistvakt! :)

Vad har hänt med oss? Vi vet ju knappt vart vi är! ;) Var har vår egen erfarenhet, kunskap om saker och ting tagit vägen? Men vi skärpte oss faktiskt i Norrköping och gick fram till ett par människor och frågade om vägen! Fick även en bok om vägen! ;)
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-5961-oforutsedda-moten.htm

Vad gäller annan bilkörning, inte bara framåt och efter Google Maps, utan även bakåt, så förr fick jag sätta mig snett i förarstolen och även vrida på huvudet för att kunna backa, nu kan jag bara titta i backspegeln och köra tills det piper! Och på moderna bilar finns det en backkamera! Vad är då svårigheten på en skala?
Snart kommer nog "Google Maps bakåt" där vi talar om för Siri vart vi vill backa!

Och förr i världen, de e mycket förr nu ;) vid tex en fjällresa, så va det bara in med packning och sedan ta vägkartan från Ok och så iväg! (Kartan fick man gratis på macken) Man lade även en lapp hemma på bordet vart man var på väg! Om nå'n skulle undra vart man åkt och om man inte kommit hem efter nå'n månad! Och hittade man inte fram den sista kilometern så frågade man! De va lätt som en plätt att resa förr!

Och i vårt ämne, kameror och fotografering, där behöver jag inte säga så mycket, för ni vet det redan, det e AUTO hela vägen! Och det piper så fort man gör fel eller så stänger kameran av sig själv om man riktar den mot något oläpligt motiv!

Nu frågade vi såklart om en del annat i Norrköping, och det blev trevliga samtal varje gång! Det räckte att vi frågade efter var Systembolaget låg, eller var en butik låg där man kunde köpa finsk lakrits! Ibland undrar jag om vi inte håller på att bli rädda för det som kallas IRL?
Å andra sidan, det bör finnas kurser för det här, "Hur påbörja ett samtal med främmande människor i IRL!" Vi har en veckokurs för det här, 5999:- för tre gånger! Betala med Swisch! Det sista mötet är i IRL!  ;)

.

Och spisen, som jag skrev i bloggen om i går, man ser faktiskt tecken i den mörka plattan om man lyser med en ficklampa! :)

.

Och igår stekte jag plättar! (Och när spisen är igång så är siffrorna röda! Röd färg, varning alltså, det e varmt på plattan när spisen är igång) Och då vi inte har någon plättlagg så gjorde jag plättar i en vanlig stekpanna! :) De ni! Att hälla smeten så det blev samma storlek på plättarna, det va litet utmanande vardagsäventyr! I brist på annat! ;) Gjorde fem plättar varje gång! Och hälla så dom inte kletade ihop! Snygga och runda skulle plättarna vara! Hittade även hjortronsylt och vispgrädde i kylen! Allt väl alltså!

För övrigt så håller jag på att lära mig diskmaskin! Vi har aldrig haft diskmaskin tidigare! Det finns olika program i maskinen, det e inte bara att trycka på en knapp! Tjock intruktionsbok finns! Det mesta i boken e dock varningar!

I dag skall jag försöka starta upp min gamla Windovs XP så jag kan få igång skannern! Och ävan fortsätta att fota analogt! För att det ändå skall vara ett litet, litet  äventyr att fota! ;)

/Bengan

Ps. Å Fotofika på Tårtan i dag! 📷 ☕️

Inlagt 2022-10-19 08:28 | Läst 930 ggr. | Permalink
En bra kartläsare är guld värd. Min är inget vidare. Glömmer sin uppgift och njuter av utsikten! Suck...
Svar från Benganbus 2022-10-19 21:58
Det e samma här, under bilkörning alltså, men på sta'n räds aldrig min kartläsare att fråga!
Annars får man inget veta påstår hon! :)
/B
Den som inte har vett att åka vilse får inte se så mycket!
"Gammalt djungelordspråk"
Svar från Benganbus 2022-10-19 21:55
Det ordspråket gillar jag! :)
/B
Diskmaskin: Jag kör mest på kortaste programmet för att slippa buller och spara lite el. Det funkar om det man ställer in är avsköljt.

Men, ett stort men, diskmedlet kommer ju numera inte i lös vikt som pulver utan i tablettform.

Tabletterna har en folie som uppges vara vattenlöslig plast. Den verkar snarare vara av gelatin, en produkt som är nära släkt med varmlim. Klistret sätter sig runt om i maskinen. Man behöver diska i över 65 grader emellanåt för att hålla maskinen ren inuti.

I förrförra lägenheten pajade uppvärmningen av vattnet i diskmaskinen. Den stod kvar sen en tidigare hyresgäst, värden hade inget ansvar att laga. Jag kopplade om så att maskinen gick på varmvattnet. Funkade bra, sparade el, men vanskligt p g a att slangen nog skulle få kortare livslängd. Så jag höll koll och kopplade tillbaks då vi flyttade.
Finsk lakrits! Nu blir jag nyfiken, är det den salta (salmiak) som gäller, eller söt?Vilken är din favorit?
Svar från Benganbus 2022-10-19 21:54
Bra fråga, vi köper vår lakrits i en påse på Hemköp i Gnesta! Finsk lakrits tror jag det står på påsen!
Den e svart och har en vit massa i mitten, så litet söt e den nog!
Skall inhandla en påse så fort jag besöker Hemköp för ett bättre svar! :)
/B
Trevlig blogg och fin bild på dig! Vi har ingen induktionshäll men ändå en häll, och siffror på mörk botten är ett elände, får ofta hämta ficklampan också. Google Maos gillar jag, sällan ute på landsvägen men inne i städerna är den oerhört praktisk. Hälsningar/Björn
Inget går upp mot att steka plättar över en sprakande vedspishäll.
ELLER HUR BENGAN?
Svar från Benganbus 2022-10-19 21:48
Vedspis e ute numera! ;)
B)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg