Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5964 // Voigtländer 1,5/35 mm "Vintage Line"

1,5 /35 mm förr! Nu äkta Vintage! ;)

Nostalgi (av grekiskans nostos 'hemkomst' och algos 'smärta' betyder vemodig men njutningsfylld längtan hem eller tillbaka till något förlorat, särskilt om längtan till vissa saker eller miljöer. (Wikipedia)

"Att förstå vad som faktiskt blir effekterna av nostalgiska emotioner vid konsumtionen är av stort intresse både för alla dessa praktiker som marknadsför produkter med egenskaper som ”originalrecept” eller återskapar dem enligt ”ursprungsmodellen från 1955”, men även för akademiker som vill förstå hur emotionen nostalgi fungerar jämfört andra emotioner eller fenomen"
(Handelshögskolan i Stockholm, examensuppsats inom marknadsföring våren 2007)


Jag tänker nu bla. på Cosina som utökar sin Voigtländer "Vintage Line" med ett 35 mm f/1,5 Aspherical som säljs i tre olika versioner! :)  Och inte att förglömma alla vi som gärna använder äldre, "analoga" objektiv på vår digitalkamera! Och även härmar Tri-X i kameran! Så den första frågan bör nog vara , varför inte fota analogt i stället?

Om man skall försöka se varför det e så här,  så är det såklart en bra marknadsföring inblandad, men även lättja hos oss, som att slippa framkalla och även få fram bilderna direkt! Det här är den moderna konsumtionens idé, att tillfredställa oss direkt! :)
Så vi slipper vänta, så vi kan göra något annat! ;)

Tänk va tråkigt det va förr när man måste vänta på saker! ;)

/Bengan

Inlagt 2022-10-17 08:05 | Läst 535 ggr. | Permalink
Men va kul det var att få bilderna i brevlådan. Magin i mörkrummet inte att förglömma. Tråkigt bara med det där våta arbetet efter en del rullar.
Hej Bengt,
Jag stöder helt dina tankar om analog fotografi. Det är skönt att göra hela hantverket. Det är spännande att vänta på bilden. Men det kan man göra även med digitalt fångade bilder.
Det kan också finnas anledningar till att undvika de kemikalier som är involverad i analog fotografi. Men rätt hanterat så är det ok att driva den hobbyn.
Om man använder de gamla fina objektiven på en digital kamera så får man spännande resultat och fina bilder tekniskt sett.
Ha en fin vecka
Bob



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg