Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5950 // Det här gillade inte Einstein! Nobelpriset i fysik alltså! Och så Tårtan idag!

Mera läsning om Nobelpriset! https://sv.wikipedia.org/wiki/Einstein%E2%80%93Podolsky%E2%80%93Rosen-paradoxen

Annars så väntar jag på den "nya" Leica M6:an! Och vad gäller annat viktigt ;) så använder många de sk. ventilerade motljusskydden trots att det inte behövs, då de ventilerade är för en mätsökarkamera och det mest användandet sker numera på en SLR-kamera! Det har blivit mode i stället för praktiskt! Vilka tider! ;) Ingen ordning och helt historielöst! ;)

.

På den här kameran kan ett sk. ventilerat motljusskydd fungera bra, även om äldre fotografer kan klara sig med ett icke ventilerat motljusskydd, som på den här bilden!

Ny dag i vårt lokala universum!
Vore det inte lokalt, så skulle sannolikt inte sammanfätning fungera och det blev inget nobelpris för den delen heller! :)
Den här sannolikheten är viktigt!

/Bengan

Ps. Å glöm inte fotofikat på Tårtan idag!

Inlagt 2022-10-05 07:35 | Läst 981 ggr. | Permalink
Ta ur batteriet ur din M6:a så har du en Classic alldeles gratis =)
Man har ju hört citatet av Niels Bohr, "Den som inte blir förvånad och upprörd över kvantmekanikens paradoxala resultat, har inte förstått kvantmekaniken".

Jag såg ett TV-program om kvantfysik, där var det en kvantprofessor som utvecklade citatet en aning: "Den som säger att han förstår kvantmekaniken har inte fattat någonting alls!"

Då borde jag ha förstått en del, men det bara snurrar i skallen när jag försöker :-) Intressant är det i alla fall! Tror jag.
Svar från Benganbus 2022-10-05 09:46
De e det här sunda förnuftet som inte fungerar i kvantmekaniken! ;)
/B
Einstein var väl inte riktigt med på kvanttåget överhuvudtaget och speciellt inte osäkerhetsrelationen.Paradoxen känner jag inte och för sent att läsa så här dags......Hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2022-10-06 08:52
God morgon Björn, här är läsning i dagsljus! ;)

"Att EPR-paradoxen visat sig giltig betyder i någon mening ingenting, och i någon mening att något är fel i fysikens grundvalar. EPR-paradoxen gör absolut ingen skillnad för vardagslivet; den uppträder endast i kvantsystem. Den kan heller inte användas för att kommunicera med; ingen riktig information kan överföras med mätningarna utan hjälp av traditionell kommunikation. Å andra sidan visar den på att tron på lokala fenomen inte alltid är rätt; det finns fenomen där man kan påverka vad som händer över i princip oändliga avstånd på oändligt kort tid utan att någon synlig mekanism för denna interaktion finns. Dessutom attackerar den idén om att en fysikalisk storhet finns oavsett om vi mäter den eller ej; partikeln kan inte innehålla (lokala) dolda variabler, så den måste välja ett tillstånd när den andra partikeln mäts på. Se vidare tolkningar av kvantmekaniken."
(Wikipedia)
Mvh Bengan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg