Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5952 // Viksängen, tunnling, Nobelpristagare, 8000 år gamla fotavtryck och så Leica!

Grövelsjön

.

I går va det fotofika på Viksängen! Viksängen är ganska perfekt för fotofika, bra kaffe med bra och billigt fikabröd där inkomsterna går till behövande! Och secondhandförsäljningen av kläder prylar och även kameror går även det till behövande i olika former! Lokalen passar bra för intelektuella samtal, läs fotoprylsamtal! Och inte minst, det är mycket trevlig att sitta här och fika! IRL liksom! :)

Vad gäller Tunnling, så e det en effekt i Kvantmekaniken! Vi använder oss av fenomenet tunnling i våra moderna kommunikationsapparater! Även om man inte fattar det riktigt! Som fysiker alltså! Man bara märker att det funkar!

Årets Nobelpristagera i Litteratur hade jag ingen aning om vem det va! Men så är det hela tiden, ofta e det fel låt som vinner, även här! Men Hemingway gillade jag som Nobelpristagare! Då va det rätt låt som vann! :)

Läste på SvT att man hittat 8000 år gamla fotavtryck i England, har väl att göra med invandringen på den tiden! Kan även hänga i hop med Doggerland!

Å så Leica! Kan dom inte sätta fart och komma ut ur garderoben och visa upp sin nytillverkade Leica M6 så jag kan få säga, en sådan har jag redan! ;)

Inte så mycker mer att orda om i dag! Vill ni veta mer om det här jag har skrivit om eller antytt, det finns att läsa om på nätet!

/Bengan

Inlagt 2022-10-07 07:58 | Läst 785 ggr. | Permalink
Ett problem med att tillverka en kamera för film, är att det inte funkar om det inte finns film att köpa - för då avvaktar de tilltänkta köparna av kameran ifråga tills det finns film att köpa. Jag skulle alltså gissa att man avvaktar i Wetzlar.
Fint från Grövelsjön till allt börja med. Tunnling är inte så svårgripbart men visste inte att flashminnen bygger på det. Flätning har jag svårare för som princip och din internettext hjälper mig inte så mycket. Fotavtrycken har jag inte googlat på än, hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg