Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5949 // Norrköping alltså! Och vad gör man i Norrköping under några dagar?

Nyrostat kaffe är viktigt! :)

.

Vi håller på att titta på några utflyktsalternativ under två till tre dagar! Först tänkte vi på Gotland med vädret ser inte så lovande ut, så vi tittar på några andra, hyffsat näraliggande orter som alternativ, och Norrköping är ett av dom! Men vi vet inte så mycket om Norrköping, frånsett att att det finns spårvagnar, några muséer samt intressanta kvarter! Vi tänkte röra oss inne i sta'n, promenera alltså, samt fika, äta och försöka hitta något kulturellt att besöka!
Och vad gäller mat, gärna en vegetarisk restaurang!
Vi tittade på "Visit Norrköping" och hittade ett tips att man kan promenera längs Strömmen till Knäppingsborg och kanske fika/äta där? Eller?

Alltså, någon som har några tips för turister i Norrköping? :)
Man kanske kan åka spårvagn en bit och sedan gå tillbaka till centrum?
Vi vet ännu inte var vi skall bo, så gärna förslag på ett bra och trevligt hotell!
Tack på förhand! :)

/Bengan

Inlagt 2022-10-04 07:17 | Läst 786 ggr. | Permalink
Skrymslet under trappan har vegomat i ett ambitiöst nybygge som försöker både passa in och sticka ut. Tinas Café och sånt i Knäppingsborg, där är jag stamkund. Wahlins Café och Vinyl puffar jag gärna för.

Galleri Kameleont har en kul utställning som jag måste till innan den stänger om tre dar,. Där finns både en förlaga till Duchamps pissoir och nytryckta Brillokartonger. Annars finns Konstforum i nyhyrda lokaler St Persgatan 86.

Under pandemin då vi höll distans logerade dottern på Elite Grand hotell vid Tyska torget. OK miljö från förra sekelskiftet, men man måste se upp så att man får ett rum med öppningsbart fönster mot det fria, inte mot överglasad innergård.

Spana gärna på Lena Erikssons Norrköpingsbilder här på Fotosidan för inspiration!
Svar från Benganbus 2022-10-04 14:06
Tack Måns, noterat! :)
/B
Arbetets museum på Laxholmen i Industrilandskapet är ett måste. Jag har ingen aning om vilka utställningar de har nu förutom en, utställningen om EWK, karikatyrtecknaren med en vass penna.
Svar från Benganbus 2022-10-04 14:07
Tack för mera tips! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg