Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5946 // Du sköna nya värld med AI :)

Din nya terapeut!   :)

AI "griper in" på många områden, även i våra hobbies, som i foto, och då tex i våra bildprogram! Så framtiden bör bli att vi bara talar om för PSAI hur vi vill ha våra bilder! (Du behöver självklart inte fota bilden) Och PSAI "monterar" ihop en HCB-bild! (Om det är det du vill) Men inte så exakt så nå'n avundsjuk kompis kan säga, "vilken kopia!", utan bilden blir så att de flesta säger, "Oj då, va fint du fotar, jag känner vibbar av HCB! Du e duktigt du!"
Vad gäller andra hobbies, med AI-hjälpmedel, ta tex schack, så finns det intressant information här! https://en.wikipedia.org/wiki/AlphaZero

Och även inom psykiatrin händer det också saker!
"Naturlig språkbehandling är en variant av artificiell intelligens som har blivit ett intressant spår inom psykiatrisk forskning . Metoden syftar till att tolka hur en person uttrycker sig och på så vis identifiera symtom och tecken på sjukdom. Baserat på stora mängder text, som journaldata, tränas en algoritm att analysera såväl mänskligt språk som patientuppgifter för att hitta samband och mönster. Detta gör det möjligt för datorer att tolka mänskligt språk och hjälpa till att analysera subjektiva upplevelser. Denna teknik används redan inom andra områden i samhället för att exempelvis studera kundflöden och anpassa annonser."   (Läkartidningen 22-06-07)

Vad gäller psykologisk AI i vår nära tid, så bygger man självklart på med ansiktsanalys av patienten, och lägger på en röst på AI-terapepten, och även ett ansikte, (man kan välja "ansikte" som har en lugn och förtroendegivande röst! Visst e vi i en fantastisk ny värld! Och ensamhet blir i förlängningen då såklart förlegat!

Ett modernare Tinder kan man även tänka sig, där man träffas hemma! Virtuellt alltså! :) Och där man kan välja hur den man träffar skall se ut såklart! Typ Marylin Monroe eller vem du vill! Och sedan med virtuella glasögon, och en del annat, ni kan fantisera själva! ;)
Vilken framtid vi går till mötes! På alla plan! :) Det är bara fantasin som sätter gränser! Allt är möjligt! :)

Mera läsning vid behov!
"Artificiell superintelligens, ASI, är ytterligare ett steg i utvecklingen, ännu smartare än generell AI. Det kan beskrivas som ett system som besitter alla mänskliga förmågor men är oerhört mycket snabbare och bättre och kan därför överträffa människor inom i princip allt. Så kallad teknologisk singularitet uppstår när AI blir så smart att den kan förbättra sig själv och därmed förbättra den del som förbättrar." (Ur vetenskap & Hälsa)
https://www.vetenskaphalsa.se/de-vanligaste-ai-begreppen/

Ni som läst Aniara, känner säkert igen det här och tänker på Mima!
http://harrymartinsonitiden.blogspot.com/2012/09/aniaras-mima-och-hennes-mimator.html

Hur som helst, vit ar i alla fall en promenad i dag i IRL!
Även om det är litet blåsigt och har regnat!

Bengan

Ps. Jag kör regummerat även i dag!

Inlagt 2022-10-02 09:52 | Läst 918 ggr. | Permalink
Jag vidhåller min gamla tes; "Det är tur att man inte kan bli hur gammal som helst".
Ja, man frågar sig ju än en gång vad f-n det ska vara BRA för....

För ren illustration? Möjligen, och eftersom det är billigare än äkta vara, så kommer det nog stort just där.

För dokumentation? Självklart INTE! Produkten är skepparhistorier, inte verklighet.

För den som vill uttrycka sig i bildform? Ja, vad tycker folk? Det är väl som att se sport på TV i stället för att motionera själv.

Och, det är ju ingen större brist på "äkta" bilder, bra eller dåliga, sanna eller falska, i dagens flöden.
Svar från Benganbus 2022-10-02 12:17
De flesta Tv-serier vi ser är ju fiktion! :)
/B
elgenper 2022-10-02 15:21
Visst. Och känner du att du tillfredställer något eget uttrycksbehov genom att se dem?
Dan Browns roman "Begynnelse" besannas i vår tid. Att nästa steg i människans utveckling är att hon integreras med den teknik hon skapar =) Det är lite sorgligt att verkligheten inte räcker till längre och att en del vill ha en annan konstgjord verklighet. Förr använde man knark.
syntax 2022-10-02 11:03
Ha, ha - eller sprit. Schkoll!
N Thomas Meldert 2022-10-02 11:52
Tänkte inte på det =)
"Identifiera samband"?? Vilka samband då? Naturligtvis på ett eller annat sätt de samband vi programmerar in.
När man vet hur lätt skensamband och rent falska samband florerar i forskningen (har godkänd forskarkurs för doktorsexamen inskriven i tentamensbok), blir man lite mörkrädd med AI.
Vi bör se till att man alltid kan dra ut sladden.
aasaboe 2022-10-02 13:13
Ja, exakt. Det är liksom inte det där med bilder som får mig att inte vilja vara med hur länge som helst...



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg