Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5932 // För en annorlunda fotografi! En ny analog M Leica e Pg! :)

För den som har följt Leica Rumors ett tag och även läst på Leicas hemsida, så är det här inga nyheter! Leica har en ny M Leica Pg! En analog M Leica! Nu kanske vi gamla gubbar suckar, vi har ju upplevt det där krångliga sättet att fota, med vätskor och allt annat som e så himla jobbigt! ;)

Men undomen som är uppväxta i det digitala, har upptäckt en för dom annorlunda fotografi! Vissa kallar det även för äkta fotografi! :) Det uttalandet får stå för dom!  :) Och den fotografiska utvecklingen går inte alltid åt det håll som vi tycker e bäst! ;) Hur som helst, jag tycker i alla fall att det här e kul!
Läs mera här!

https://leicarumors.com/2022/09/16/breaking-leica-will-bring-back-to-life-the-m6-film-camera.aspx/

https://leica-camera.com/en-int/photography/film

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Jag har laddat en ny rulle film i M Leican! Och förresten va inte oroliga! Det här analoga fotograferande, det e som ett loppspott i det digitala massfotograferingshavet! :)

Inlagt 2022-09-18 19:22 | Läst 956 ggr. | Permalink
Men en jädrans loppa att spotta! Jag kan för första gången i mitt liv inte köpa färgfilm i min fotoaffär - för att kidsen har jagat stan runt och köpt upp rubbet!

Peter G. På Leica Center visade mig en del svartvitt han hade inne, bland annat Agfa APX 100. Står made in UK på den - alltså är det Ilford som står för tillverkningen. 80 kr rullen, som hittat. Köpte tio rullar och letade fram mina gamla spiraler och dosor på vinden. Första gången jag har laddat en svartvit film på 22 år - kul.
För att hålla stilen blev det i en Contax IIIa med Sonnar 1,5/50mm från Västtyska Zeiss i Stuttgart respektive Oberkochen.
N Thomas Meldert 2022-09-18 22:08
Gubbarna vaknar till liv =) Kul!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg