Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5932 // Funderingar på den fotografiska nutiden!

Till och från så läser jag om nutida fotografer, fotografer som sannolikt är på gång, så fattar jag det i alla fall! Efter som dom presenteras så stort i media! Stort och självspeglande! (Misstänker genom storleken på presentationen att en marknadsavdelning ligger bakom) Och ofta, så speglar bilderna djupa personliga  och existensiella frågor hos fotografen, som såklart vill visa det i sina bilder! 

Jag har sett andra fotografer, som knappt är uppslagna i media, som tex."borrar" sig in i våra vardagsämnen, en verklighet som vi känner igen, men de här fotograferna försöker ändå göra det på ett poetiskt och ibland udda sätt, men utan att slarva bort själva ämnet!
Fotografer som sannolikt inte har någon marknadsföringsavdelning bakom sig heller!

Det här e nog som det är!

/Bengan

Inlagt 2022-09-18 14:08 | Läst 495 ggr. | Permalink
Jag var i Falsterbo och såg Lennart Nilssons utställning av porträttbilder. Det var en magisk upplevelse. Nu hoppas jag på en "ny" Lennart Nilsson!
"som såklart vill visa det i sina bilder" ..... det finns allt både Windows och Mirrors för att använda ett gmmalt etablerat begrepp. Dom som vill spegla sig själva och dom som vill visa motivet.

Jag minns en bild där Paul Hansen tagit sig en stund att ta ett foto på en pojke som var sjuk hemma och satt i fönstret och kollade en jordglob. Paul "råkade" se motivet, d v s ständigt alerte fotografen såg det, tog bilden, skaffade publiceringstillstånd. DN tog in bilden. Hansen är ju mästerfotograf som bl a krigsreporter men just den vardagsbilden borrade sig in.

Det tog mig flera tittar att ta in din bild! Muralen dominerar så över det den är målad på att jag först bara såg målningen. Nu ser jag lite mer --- bild av bild som växer!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg