Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5927 // Semesterbilder!

Semesterbild!

I dag fotofika i Södertälje och med det även en bensträckare! Skönt! Har surfat litet nu på morgonen och tittat på en del Leica-sidor! Och M Leica hänger ju kvar i den digitala tiden trots en något ålderstigen konstruktion! (M Leica e en blandning mellan mekanik och digital elektronik vad jag förstår) Men frågan är, fungerar den här avståndsmätaren bra även med en digital filmruta! En sensor är ju mycket tunnare än film! Någon som vet mera om detta?

Vad gäller Leicabilder på nätet,  så e det såklart mest semesterbilder som visas, ofta tagna under en utlandsresa! Och numera anger man ofta med vilken M-kamera bilden e tagen med, typ Leica M 10 eller M 11 och ett objektiv, typ ASPH! Man visar sina semesterbilder alltså! Men ibland, ursäkta, så känns det som det är kameran det är viktigast att berätta om! Nu kanske bilden inte är så himla dålig som man visar upp, men bättre bilder borde det nog kunna bli med den kameran! ;)

Ok, det om det och till något helt annat!
Jag skulle faktiskt kunna framkalla en film! Även mitt under en flyttröra! Hittade en flaska med D-76 i går, så vi får se! :)

/Bengan

Inlagt 2022-09-15 07:36 | Läst 913 ggr. | Permalink
Ingen filmsoppning under flyttröran!!! Dammet, Bengan, dammet...

Vad beträffar mätsökare till digitalt, så visst fungerar det. Men toleranserna är mycket riktigt mindre av just de skäl du beskriver, så små justeringsfel som kunde passera med TriX kan bli störande med kisel. Själ har jag kört M9 i 12 år nu utan att uppleva några problem. Kanske har jag haft tur...

Bra bild! Och den där lilla detaljen med en mörk bakgrund precis vid huvudpersonens profil, så den syns fint...



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg