Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5913 // Färgfilmen har blivit dyr och sällsynt! Här finns alternativ!

"Svartvit bild" som man gjort till en färgbild via framkallningen! Kodachrome alltså! Kamera Leica M6, objektiv "King of Bokeh"

Det har blivit billigt att fotografera om man har en digitalkamera! Och man kan se färgbilden direkt i kameran! Och se'n lägga fram den för påseende för sina vänner är också ganska billigt, det gör man mest på nätet numera! Men utskrifter kan man göra via skrivare hemmavid! Allt borde väl då vara bra?

Men icke! Ungdomar har återupptäckt hur man fotograferade förr! Via en ljuskänslig celluloidremsa, även kallad film! Och det verkar vara en trend hos en grupp fotografer! Och priset på äldre fotoapparater har stigit, i alla fall på vissa äldre fotoapparater, andra äldre fotoapparater får man gratis!

I glappet då det digitala tog över och då det analoga nästan försvann, så såldes det mycket litet film! Filmföretag försvann och det blev bara några få filmtillverkare kvar! Och nu står vi här med bla. brist på färgfilm då de här ungdomarna även vill ta färgkort! Den svartvita filmen går att få tag på till någorlunda normala priser, men då bör man kunna framkalla filmen själv för att det skall bli litet ekonomi på det hela!

Men nu finns det lösning även för färgfilmen! Flera större mjukvaruföretag har funktioner i sina program som kan färglägga bildfiler! Mao, med djupinlärning har maskinen lärt sig hur färgen skall se ut på bilder! Kallas även för AI! Och ni som läst på litet om de nya AI-teknikerna förstår att det här är ingen vanlig colorerade vykortsfunktion!

Så att fota svartvitt med film, framkalla själv, skanna filmen och seda låta tex. Adobes Elements lägga på färg, kan vara ett bra alternativ till dyr färfilm! :) Jag har sett flera bilder gjorde med den här AI-tekniken, färgbilderna blir utmärkt bra! Se'n e det bara att skriva ut bilderna om det inte duger att visa bilderna på nätet!

/Bengan

Ps. Jag har skrivit om det här tidigare! Här är litet påläsning om hur man bygger program som lär sig saker! Tex program för att färglägga bilder!
https://docs.microsoft.com/sv-se/azure/machine-learning/concept-deep-learning-vs-machine-learning

Inlagt 2022-09-04 08:02 | Läst 970 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg