Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5909 // Vem och vilka behöver få stöd för de höga elpriserna?

Läser en artikel i dagens DN om elkrisen i Sverige och Europa! Det är en bra förklaring och en bra sammanfattning, och ett förslag om vilka som bör få ekonomiskt stöd.
"Det är i första hand låginkomsttagare i elområden 3 och 4 som bör få stöd"

Författare till artikeln är Lars Calmfors
(Professor emiretus i internationell ekonomi och forskare vid IFN)

Läs gärna artikel, jag tycker den beskriver  elproblematiken bra, med en logisk bidragslösning.

/Bengan

Ps. Jag har även sänt det här till Riksdagspartierna då jag tycker det är viktigt fråga inför valet! Men från Centerpartiet kom meddelandet i retur, då deras server tyckte det va skräppost! Jag tycker inte det här är en skräpfråga! Skärpning AI!  ;) :)

Inlagt 2022-09-02 07:31 | Läst 853 ggr. | Permalink
Artificiell intelligens har sina sidor - bättre med vanlig intelligens.
Jag tycker inte att man skall köra med stödlinjen överhuvudtaget - annat än högst temporärt. Man skall avsluta det stolliga prissättningssystemet, så att vi kan köpa vår egen el till vettigt pris.
Jag tillhör den halvan av svenska folket som röstade nej till inträdet i EU. Det var den här sortens befängda situationer vi då befarade. Ja-sidans mest framträdande argument var: "Det är roligare att säga ja".

Så går det alltså när man inte är herre i eget hus!
Det där med stöd ------- jag som har två vintrar kvar med fastpris på elen till huset på Gotland behöver f n inget stöd men har ändå fått det. På sätt och vis OK att även vi som betalat mer för strömmen med fasta priset nu är med och delar på stödet. Men visst är det konstigt.

Nu uppmanas folk spara. Om det blir ransonering så kommer väl dom som sparar på strömmen att få mindre ranson än dom som fortsätter slösa. Det brukar gå till så.

Jag har viss förståelse för Peters resonemang, tyckte att EG var lagom men röstade ändå för EU, såg England som en garant för att EU inte skulle utvecklas i riktning Europas Förenta Stater. Det finns dom som drar åt det hållet och nu efter Brexit ställs det på sin spets.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg