Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5904 // På spaning i den tid som flytt! Madelainekakor igen alltså!

Som sagt, vi flyttpackar nu ständigt känns det som, och jag hittar hela tiden saker som jag av någon anledning sparat! Och ibland pinsamt väldigt gamla grejer! ;) Det e straffet när man bott stort för länge! Det har gått bra att lägga saker i en hylla/kartong och tänka, det där läser jag se'n när jag får tid!
Men jag måste erkänna, att jag hittar även en del spännande grejer som jag glömt att jag sparat! Som såklart även väcker minnen, som Madelainekakor! ;)

Men visst e det hårt att vid återvinningen stå och kasta ett par av de bästa telemarksskidorna som någonsin tillverkats! Skidan är från Platou Sport i Bergen och  heter Ullriken Utfor! (Ullriken är ett berg utanför Bergen i Norge och man tävlade att åka utför på det berget) En fjällskida som det går utmärkt att köra portar med! Förr så va grejerna mer allround! Och det här med att valla, det har man inte tid med numera, och så behövs kunskap, utan det skall vara skins på skidorna! Å så på med skidan och så iväg! Ok, man har kanske semester och skall hinna med!

Men ändå, att stå en morgon och fundera på vilkan valla som skall passa, efter att ha varit ute och känt på snön, det är något speciellt! Man testar sin kunskap, sin erfarenhet, och det kännas bra! Snö doftar också! Märk att jag skrev doftar! Men visst kan jag komma efter när kompisarna sätter på sina skidor med skins och far iväg! Far iväg till vad! ;)
  
Det verkar som hela tillvaron går ut på att vi skall slippa göra en massa saker, spara tid, och att vi då automatiskt får  ett bättre liv! Som sagt, spara tid till vad? ;)

Men OK, visst kan det väl vara bra att köpa en tvättmaskin i stället för att gå ned till sjön och tvätta från bryggan! Men det e ändå något lurt i den här nya härliga världen! Någon eller något lurar även av oss vårt eget kunnande! Men visst e det bekvämt att köpa hem färdigmat! Då kan man hinna med att göra annat än laga mat! Hinna med vadå?

Så ibland så tycker jag att använda hjälpmedel för att få tid till annat, inte alltid riktigt stämmer! Men det här är nog olika för olika människor!
Vad man vill göra med tiden alltså!  :)

/Bengan

Ps. Jag har ofta armbandsur! Då slipper jag kolla på IPhone vad klockar är! Spar tid liksom!  :)

Inlagt 2022-08-29 07:10 | Läst 2275 ggr. | Permalink
Man ska hinna ta det lugnt. Därför är det bråttom mellan långsamheterna.
Skidor till återvinningen....

Det är nog ett av mina mer traumatiska minnen från vuxen ålder. Vi hade sålt ett rymligt hus och flyttade till en lägenhet med en tredjedel av ytan, så det var ju skytteltrafik till Lövsta återvinning. Och dit skulle bland annat mina gamla trogna norska turskidor av trä, högt älskade. Men jag hade fått läkarorder efter första knäbytet att inte alls åka skidor mer, och de var för rundslitna och ärrade för att någon annan skulle vilja ha dem...

Så, ner i "brännbart"! Där låg dom, överst och minde mig om fjällturerna. Och, plötsligt och oväntat så kom en stor taggig stålrulle (som skulle komprimera soporna) och körde rätt över. De flisor som låg kvar efteråt var det tungt att se....

Och just nu väntar jag på taxin som skall ta mig till det andra knäbytet. Men nu har jag inga skidor kvar.
Jag försökte utan framgång klara mig utan armbandsur alldeles för länge. Det var nån sorts frihetstanke, att inte vara slav under tiden (och så tålde jag inte kromet i boetten). Kom för sent jämt.

Det var min blivande fru som fick något lite bättre ordning på mig. Vi hade nog inte blivit gifta annars. Skaffade armbandsur. Nu är jag på mitt andra.

Det sparade mig tillräckligt med tid för att jag skulle hinna kolla om Amazonen på bilden möjligen skulle kunna framrulla i nån pensionärstillvaro. Svar nej. Även huset ser rätt skruttigt ut på bilden. Då var det fullt möjligt att återställa till gott skick för den som var händig med pengar, nu är det nog borta.
Svar från Benganbus 2022-08-29 11:01
Ofta när man skall titta på klockan i mobilen så fortsätter man att titta på något annat i mobilen, och så glömmer man vad det va man skulle göra i mobilen, men så kommer man på att det va klockan man skulle titta på och så går det ett par varv till! Det tar ofta längre tid att titta på klockan i mobilen! :)
Tittar man på ett armbandsur, så e det klart se'n! Man spar tid med en armbandsur! :)

Vad gäller huset, Nära Ting, så finns huset kvar i centrala Rönninge (utanför Stockholm) men man har byggt flerfamiljshus runt om huset och väldigt nära! Så nära så man undrar om dom såg att det stod ett hus där!
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg