Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5855 // Yttrandefriheten och fotofriheten e i fara!

I alla fall enligt massmedia! Men fel kan väl vem som helst göra! Fast det här e inte vem som helst! Nåja, men visst kan dom väl ändå göra fel någon gång tycker säkert någon! Fast vissa yrkesgrupper bör inte göra så här enkla fel! För vissa yrkesgrupper bör kunna lagen bättre än vi andra, så vi kan få stöd av dom i sådana här ganska enkla och vardagliga lagfrågor! 

Och så skulle jag vilja påstå att man skall undvika att göra onödiga fel, om man för övrigt anser att man har mycket att göra!
För gör man de här felen, då får man garanterat ännu mer att göra, typ efter en anmälan och massmediafrågor osv, osv!

Ni fattar vad jag e ute efter, poliser som plockar bort fotografer från allmän plats!
Och när polisledningen säger, "att det e bra att det här anmäls, så vi får se vad som e rätt och fel" då blir jag ännu mer orolig!

https://www.svt.se/kultur/jk-inleder-forundersokning-om-bortforda-journalister

/Bengan

Ps. Ett förslag kan såklart vara att yrkesfotografer skall bära västar så man ser att dom e fotografer! Och även att vi amatörfotografer bär väst,  så polisen vet var dom har oss också! :)

Inlagt 2022-08-24 14:51 | Läst 1260 ggr. | Permalink
"...det e bra att det här anmäls, så vi får se vad som e rätt och fel"

Ett makalöst uttalande. Polisen vet alltså inte vad som är rätt och vad som är fel!! Man famlar i blindo tills någon domstol talar om för polisen vad som gäller. Hur kan en polisledning kläcka ur sig något sådant? Lika illa som när en minister häromsistens troskyldigt reste sig upp och sade: "Vi såg det inte komma":
Nähä - men det är ditt jobb att se saker och ting komma. Borde du inte städa skrivbordet och gå hem?

Rösta på etablissemanget i september?
Hej,
Det är ju helt klart att en myndighet i landets tjänst skall ha helt klart för vad de skall göra och inte får göra. Om de inte vet det så skall överordnad bryta in och rätta till. Då hamnar vi på departements nivå. Å då dyker uttrycket ministerstyre upp. Aja baja det får inte förekomma.
Detta leder till att i vår demokrati är det ytterst ovanligt att man kan hitta en ansvarig person som kan tillrättavisas.
Det i sin tur leder till att de röstberättigade nästan aldrig kan hitta någon att avsätta.
Det enda som kan avsätta någon är om det i pressen kan visas att någon gjort något som upprör den allmänna moralen.
Detta får vi inte skriva om här. Varför jag genast avsäger mig varje ansvar för denna text och hänvisar till överordnads beslut.

Ha en fin dag
Bob
Det är lite dumt att fokuset bara blivit på journalister som haffats av polisen. En artikel bland SVTs nyheter pratar om 5 fall med journalister i sommar. Tycker man skulle förklara att det inte är skillnad på journalister och andra, det är lika illa oavsett vem som drabbas.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg