Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5877 // En udda kamera som nog mycket få fotat med! Tomgångsblogg alltså! :)

När nästan hela dagarna går åt för flyttpackning,  så är det skönt med ett avbrott då och då! I går körde vi två skåp till Återvinningen, ett skåp i taget! Eller till möbelkrossen som kanske e ett bättre namn! Men mellan skåpkörningarna åkte vi en vända till Björnlunda för att köpa glass! Och varför glass i Björnlunda? För man gör fin och god glass i Björnlunda! :)

Vad gäller livet i övrigt, i bloggen alltså, så blir det mest bara teori just nu! ;)
Jag har ju fotat sedan 1956, och från tidigt 1960-tal med Leica och har såklart känt på ett antal SLR-kameror under åren, men Leica, den analoga, är fortfarande min favorit! Men det finns en annan kamera som pockar på min uppmärksamhet då och då! Den kameran kom in sent i mitt fotande! Jag såg kameran "på riktigt" för ett tiotal år sedan när vi blev guidade av Janne och Gustaf i Berlin! Gustaf hade tröttnat på kameran vad jag förstod, så efter några mail efter vår hemkomst så fick jag köpa kameran! Tack Gustaf!
Vad gäller kameran, så samarbetade två mycket tekniskt avancerade företag med skapandet av kameran! Kyocera och Zeiss! Det kanske även va så ;) att dom ville visa varandra hur bra dom va i det här ämnet? Och såklart även visa hur bra dom va för för kunderna! Och resultatet blev Contax G1, och efter litet påpekande och tips från fotografer som fotade med G1, så förbättrade man kameran till Contax G2! En analog kamera, med autofokus, AE, motordrift, automatisk återspolning mm! Och med de bästa objektiven, Zeiss! Vad mer behöver en analogfotograf ha för att njuta? :)

.



Det enda negativa vad gäller Zeiss, det är att dom fegade ur med en digital fortsättning på Contax G2! ;) Eller att det inte blev någon digital ZeissIkon! Nu fattar jag såklart att Zeiss har betydligt bättre säljande grejer igång än en liten udda kamera för nördar! Men man kan väl få tycka i alla fall! :) Så jag får njuta av Contax G2 så länge den går, och det e inte så dumt!

Nog för nu och strax en påtår och sedan mera packning eller kanske gräsklipp! Vi får se!

/Bengan

Ps. Hittade två bloggar om Berlinresan för ett antal år sedan! Men bilderna i de här bloggarna är tagna med Fuji X100. De svartvita bilderna här ovan är tagna med G2!

https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1711-vad-gor-man-i.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1773-berlin-i-svartvitt.htm

Inlagt 2022-08-23 10:33 | Läst 1003 ggr. | Permalink
Flyttpacka är jättejobbigt! I flera dimensioner.

Och sen själva flytten, då är det bäst att handla upp proffshjälp. En gång flyttade vi 90 % själva och anlitade proffs för 10 % utan att handla upp, det kostade som om dom flyttat allt.

Allra bäst om man har bra kontakt med schysst flyttfirma förstås.

Man ska ju lämna städat efter sig. Förr städade jag / vi själva. På senare år har jag tillämpat 2 olika modeller:

1. Anlitat proffshjälp.

2. Förhandla med den som ska flytta in att det räcker med vanlig veckostädning i utbyte t ex mot att det står kvar nåt av värde.
Sven Blomquist 2022-08-23 12:04
Och se till att flyttfirman har en relevant försäkring!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg