Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5896 // Kaffet har blivit för dyrt! Och filmen! Och en bild säger mer än tusen ord!

Och snart så e det val! Och alla partier vill kompensera oss för stigande priser! Det e ju bra! Kompensation för bensinen är Pg och även för elpriset! Och jag skulle vilja ha kompensation även för det höga kaffepriset! ;) Och kanske även kompensation för den kommande fördyringen av flygresandet! Och jag tror det kommer mer kompensationer, i alla fall inför valet, så vi kan leva som vanligt! Och det e såklart bra!
Men vad gäller val och att välja, så verkar alla partier ha samma kompensationspolitik, och då e det svårt att välja! Tycker i alla fall jag! ;) Mera bidrag till alla, både fattig som rik! ;)
Ok, nog om nutidspolitik här!

Annars intet nytt på fotofronten! Filmframkallaren lämnades på återvinningen i förrgår, då framkallaren blivit brun! Flyttstädningen får vissa saker att stå åt sidan, typ filmframkallning, det får bli det lätta fotandet vid behov! Fast kan nog även tycka att det vore bra med en priskompensation för film då den också blivit dyrare!

/Bengan

Inlagt 2022-08-21 08:47 | Läst 770 ggr. | Permalink
Kaffepriset bekymrar mig inte än iaf. Det är så ofta något erbjudande på kaffe, i vintras var det 5 för 100:-, nu har det varit något sämre med 2 för 59:- , så jag bygger på ett förråd så jag klarar mig säkert ett år utan att köpa till fullpris. Det är värre med el och bensin, svårare att lagra detta på ett vettigt sätt
Du var nog först, men nu har jag sett en professionell kommentator nämna hemska ordet "ransonering".

Och då minns jag mina föräldrar som sparade hårt efter uppmaningarna att spara på hushållsgasen. Sen blev det ransonering. Tilldelningen baserades på senaste förbrukningen. Dom som slösat fick dra ner lite på slösandet. Vi kunde inte laga mat.

Mamma sökte upp myndigheterna och förhandlade sig till en minimiranson så att vi kunde laga mat.
Svar från Benganbus 2022-08-21 14:33
Det här e ju också en klimatfråga, som sannolikt även blir en klassfråga framöver, och då kanske...
/B
syntax 2022-08-21 23:12
Det blir tyvärr lite knepigt att spara gas. Eftersom prissättningen långa tider har gått på tariff efter antalet rum, är det bara gamla lägenheter som ibland har kvar en gasmätare.
Det vore nog rimligt med en nyinstallering av gasmätare, även om kostnaden blir hög. Om man betalar för det man faktiskt förbrukar, så uppstår mer incitament att spara ju högre gaspriset blir.
Hej. Vi får hoppas att samhället har resurser att hjälpa oss igenom de svåra tider som står för dörren. Hälsar NL



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg