Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5896 // Fysikerna hoppades, men allt återgick till det normala igen! Å så Leica såklart! ;)

"Å varför använda regummerade däck på en Ferrari?" För att det går! :)

När man hade sänt ut Pioneer 10 och 11 ut i rymden och dom hade varit på väg några år så saktade dom farten under färden! Flera försök gjordes att förklara den här inbromsningen, man kom med förslag som ny fysik, eller en modifierad gravitationskraft eller en kosmologisk effekt, till exempel att mörk materia skulle bromsa? Eller att kosmologiska effekter av universums expansion kanske kunde påverka Pioneersonden! Eller det kanske kan finnas en skillnad mellan effekten på bundna banor och fria banor? Forskare träffades i möten under några år för att hitta rimliga förklaringar eller om Einstein ändå haft litet fel! Nu började det bli kul, intressant! :)

Men man kom inte på något bra vad gäller fel i fysiken! Men en forskargrupp fick efter något år till uppgift att titta på konstruktion av Pioneer 1o och 11! Det började med intressanta saker, för det datamaterial som fanns kvar bestod av papper och äldre typer av digitala minnen, som det inte fanns läsmöjligheter för längre! :) Så man va tvungen att hitta äldre digitala läsare, och starta upp dom, samt nytillverka några äldre läsare för digitalt material! :)
Efter ett ganska omfattande tankearbete så kom man på orsaken till inbromsningen! Framåtriktad strålning bromsar!
Mera läsning i ämnet Pioneeranomalin!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Pioneeranomalin

Det va något liknande med Higgs, fysiker hoppades att inte hitta Higgs, då skulle ju standardmodellen inte stämma! :) Men icke, man hittade Higgs! Så vad nu göra då? Jo, kanske mörk materia och mörk energi e det nya roliga i fysiken som kan ifrågasätta standardmodellen! :)

Ok det va det om det, och vän av ordning undrar säkert vad det här har med fotografi att göra!
(För bloggen ligger ju på en fotosida)
Svaret blir, det här har nog inte så mycket med fotografi att göra, helt rätt! :)

Annars så regnar det i Gnesta, äntligen kan man nog säga! Men det har varit 20 grader hela natten så vi har kört med stängda fönster och AC!

/Bengan

Inlagt 2022-08-20 08:26 | Läst 749 ggr. | Permalink
Så ni fick en tropisk natt till slut.
Och så finns två sorters ägare till såna bilar. Och kanske alla bilar. En sort har pengar som utan vidare räcker till både bilen och garaget och nya däck.

En annan sort har ansträngt ekonomin för att ens klara bilköpet och överväger regummerat.

Funderar på att köpa en Leica för att ha som klickbete här på FS. Finns nån som är s a s regummerad?
Svar från Benganbus 2022-08-20 14:42
Jag tror att det är bra att träna sin onyfikenhet! Och bla.lära sig av tidigare bloggerfarenheter, så läs inte bloggar bara för det står Leica i rubriken! Låt Leicanördar gå på den finten! ;) :)
Måns H 2022-08-20 15:57
Köper ditt resonemang! Köper ingen Leica.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg