Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5892 // Elpriser och annat, typ Leica! :)

John Arthur Ekebert, fotograf

Och så om en insändare i DN i dag som jag fastnade för! Aktuell insändare liksom! Bakgrund: De som inte bundit sitt elpris skall ju få pengar av staten! Så att dom inte förlorar på att inte ha bundit sitt elpris! Vän av ordning, han insändaren i DN alltså, undrar varför dom inte bundit sitt elpris? Sannolikt för att det tidigare va billigare att inte binda sitt elpris, än att ha ett bundet pris! Nu när priset har blivit så högt så bör dom ju kompenseras! ;)
Så det blir rättvist liksom!
Hörde någon annanstans att de som satsat på dåliga pensionsfonder också bör få ersättning av staten! Kompenseras alltså! Så det blir rättvist även här!
Så tror jag det va! ;)
De e tur att vi har staten! :) Nog om detta!

Och nu skall det handla om foto! Och riktig fotografi, Leica alltså! ;) Nåja, jag förundras över hur bra Leica har lyckats med att få in sitt namn hos nästan alla fotografer! Jag tycker att det finns tre Leica-grupper, de som tycker Leica e skräp, de som använder Leica och de som avgudar Leica! Se'n finns det nog någon blandning av det här! Bra gjort av Leicas marknadsförare!

.



Jag som "allätare", jag fotar med det mesta alltså, Canon, Contax, Chinon, Nikon och även då Leica såklart, och jag tycker att Leica M6 va det bästa Leica gjort! Därför har jag kvar min Leica M6 som jag köpte för en trettio år sedan! :)

Annars så fortsätter vår flyttstädning! Vi fick hjälp av goda vänner igen för att köra grejer till Åtevinningen! Fast det finns faktiskt en liten återvinning där fast det mesta kastas! Ett litet rum där man kan ställa prylar man inte använder, som teliskidor och liknande! Om någon vill pröva på att åka telis! :)

Vad gäller dagsvärmen, så e den påfrestande när man skall jobba utomhus! I trädgården typ! Men det e nog den nya tiden! Det gäller att gilla läget, och inte hålla på att tjata om hur det va förr! ;) Man får anpassa sig! Och inte bara vad gäller vädret alltså! ;)

/Bengan

Ps. Mer att läsa om elen för den som så vill!
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ekonomer-om-partiernas-elforslag-blir-bara-varre-och-varre

Inlagt 2022-08-18 06:04 | Läst 983 ggr. | Permalink
Nja - varför skall staten håva in gigantiska summor pengar på skruvade konkurrensförhållanden och sina egna tillkortakommanden när det gäller energihushållningen? Nog kan det ju vara en tanke att lite av denna ekonomiska svindel återförs till dem som man har beslagtagit pengarna ifrån?
Sambanden är uppenbara, och det kan ju bli lite känsligt strax före ett riksdagsval. Folket kanske blir olydigt och ger fasen i att rösta på staten. Men visst - det blir alltid diskussion om fördelning när medel skall återföras till de rättmätiga ägarna. Vilka är egentligen dessa? Kanske man kan trixa med fördelningen och spara en slant?
Staten kan gärna ordna ett högkostnadsskydd för film också när de ändå håller på. Det blir mer rättvist om film inte kostar för mycket mer än digitalfotografernas "film"-pris =)
F ö är M4 den bästa Leican.
syntax 2022-08-18 07:00
Rätt så - med tanke på alla rutor som har förslösats på trista och pösiga statsråd.
N Thomas Meldert 2022-08-18 09:39
Ja, bilderna är ju "gratis" numera och minneskorten rymmer ju tusentals bilder. "Filmen" tar ju aldrig slut för digitalfotograferna =) Bara att ösa på
syntax 2022-08-18 12:08
Det är otroligt vad film kosta i dag. När jag före 1980-talets silverkris laddade svartvit film från 30.5 m rullar. Blev priset per ruta helt försumbart. Jag kunde på den tiden uppföra mig i stort sett som dagens digitalfotografer. Ville jag ta tio alternativtagningar på ett motiv, så gjorde jag det utan betänkande.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg