Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5891 // Morgonstunden är den fria tankestunden! Serendipity och så om Leica M6!

Symbolisk bild! :)

Vad gäller morgonstunden, och morgontänket, så tror jag det mycket beror på tystnaden! I alla fall hos oss! För när det e tyst, så vad skall man då hitta på! Då blir det ofta det egna tänket! De e klart, man kan slå på radion eller Tv så får jag höra på andra människors tankar i stället! Och det kan ju vara bra! Men jag står ut med tystnaden då och då, än så länge i alla fall! ;)

Även om det kommer upp en del tankar, ibland litet obehagliga också! Tänk om begrepper Serendipity (Ödets lyckokast) som kanske inte bara är positivt? Serenditipy de e när man av en händelse upptäcker något, som senare visar sig vara positivt! Det här Serendipity kanske finns som en negativ upptäckt också! Jag menar när man räknar på klimatkonsekvenserna av en uppvärmning på 1,5 till 2 grader, och när man e där på 2 grader, så stämmer inte uträkningarna!

Och då kommer Hillbert, Gödel, Turing in, som upptäckte att matematiken har sin fel och brister! Bla, i mängdläran! En matematik som vi omges av vaje dag, varje sekund i nästan allt vi gör, där det finns en del fel! Även i våra matematiska klimatberäkningar då såklart! Där ingår ju också mängder! Mängdlära alltså! Och kortfattat, de här beräkningarna vi gör just nu, dom kan ju bara kontrolleras när vi e där på 2 grader alltså! Och då har säkert även Fjärilseffekten kommit in i bilden! Det där oförutsedda som startade fraktaler och kaos! Framtiden känns något oroande!
Ok, jag förstår, jag skall slå på radion! ;)

Jag tar det andra ämnet då, Leica M6! Jag går rakt på sak! Priser på begagnade Leica M6 har skjutit i höljden de senaste åren! För en tjugo år gammal analog kamera så betalas fantasipriser! Och skall man ha en Summicron 2/35 mm, och då gärna "King og Bokeh", så har jag priser på tjugo till trettio tusen för det här paketet! Ok, skall man sälja så kan det väl gå an, men att gå ut och fota med det här, det känns inte så himla kul! Jag tänker på värdet man har hängade runt halsen!
Och blir det ändå bra bilder då, eller bättre än något annat! Det skulle vi kunna diskutera i en annan blogg! Just varför så många bra och kända fotografer har lyckats så bra med Leica!

Ok, jag skall sätta på radion så det blir litet ljud! :)

Och vår flyttstädning fortsätter!
På gott och ont! Suck! ;)

/Bengan

Ps. I någon kommande blogg skall jag skriva varför jag ändå fortsätter att fota med en Leica M6!

Inlagt 2022-08-17 08:24 | Läst 811 ggr. | Permalink
Alla gamla kameramodeller har rusat i höjden, så det var väl tur att man köpte när ingen ville ha dem. Nu kan man ju dryga ut pensionen lite om man säljer nån då och då =)
Så är det! Tystnaden genererar tankar - liksom ständiga ljudkulisser genererar tankefrihet. Dom som ständigt går under bullermattan får alltså i alla fall en slags frihet - nämligen tankefrihet.

Det där med storleksordningar kan ju bli knepigt. Särskilt när man sitter utan verklighetskontakt och interpolerar. Då vet man inte var det slutar.
Vissa storleksordningar började i alla fall för runt femtio år seden, under 1970-talet. Då började nämligen FN:s klimatexperter trumpeta ut att vi hade tio år på oss. Sedan hade vi tio år på oss nästa årtionde, och nästa, och nästa - fram till nu, då det antagligen har blivit för löjligt. Nu har vi tre år på oss... :-)

Kul bild på den gamla vattenposten. Vad jag minns var det alls inget råttgift, utan friskt och gott vatten. Det kunde alltså den trötte stadsvandraren inta lite var stans i staden.
Vilken servicenivå som rådde på den tiden! Torde få dagens politiker att blekna.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg