Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5890 // Är jag en klimatbov? Och så Leica M6

Vi håller ju på att flyttstäda, och kommer att flytta till ett mindre boende, så jag passade på att kolla vårt klimatavtryck på planeten på nya boendet! Om det här nu stämmer? Men det låter ganska rimligt tycker jag! Här är sidan!  https://climatehero.se/

Annars så funkar den nya routern bra! De e litet skillnad på utseendet om man jämför med vår tidigare router! :) Progress liksom! Och den ansluter sig själv! Mera progress liksom!
Vad gäller icke progress så gick ett ridåband av på en Kiev-kamera idag! Ok, kameran e från 1955! Men jag kan byta band så det e lugnt!

Fotograferingen går på sparlåda just nu, packning och planering inför flytten tar tiden! Vi hade kontakt med banken via mobiltelefon och signerade lånen via telefonen! Häftigt! Förr så va det papper på bankkontoret! Nu finns det inga kontor kvar! Odnade ett nytt elavtal också i vårat! Ren chansning! Treårigt! Men det verkade bli bra så här med facit i hand! Nu finns inte liknande avtal längre, och de som finns är dyrare!

Men som sagt, det mesta handlar om flytten! Och att få plats med alla prylar på nya stället! Ni vet dom där prylarna som man sparade för dom e nog bra att ha! Och som man aldrig sedan använde! :)

Fick en fråga i veckan om varför inte blogga om "kamerornas kamera!" Vilken e de då, frågade jag? Leica M6 såklart blev svaret! Nja sa jag, det här e känsliga saker, litet av en religion, och en religion e inget att leka med! Så vi får se vad det blir av det, även om jag själv har en M6! Nu är åsikten hos den här fotografen att Leica M6 va själva peaken för Leica, se'n gick allt bara utför!

Nog för i kväll om Klimathjältar och det bör finnas åsikter om det också! ;)

Morsning!

/Bengan

Inlagt 2022-08-16 21:48 | Läst 978 ggr. | Permalink
Kollade på din länk. 3,8 ton. Jag bor över mina tillgångar, har skor efter mina tillgångar, äter och dricker under mina tillgångar. Kör snåldiesel på HVO 100. El från vind och vatten. Lägenheten går på fjärrvärme som eldas med biobränsle, det frågade programmet inte om. Men det kanske är plastpåsarna från Konsumbutiken? 6 gram styck, gjorda av sockerrörsblast, en i veckan ger 0,3 kilo, långt kvar där till 3,8 ton.

Att plåta med så dyr kamera ----- då gäller det att hålla den stadigt! Jag drar mig för att skaffa dyrare Iphone, tappar min lite enklare i golvet nån gång om året.
Vi har lagstadgad religionsfrihet i Sverige. Så Leica M6 är ok. Det måste andra respektera =)
Jag hamnar bland klimatfifflarna. Ligger bra till jämfört med medelamerikanen, men knappast på en hållbar nivå. Men förbättringar sker kontinuerligt. Solpaneler på taket producerar överskott sen fyra-fem år. Bensinbil på dryga litern/mil har bytts mot laddhybrid som tankar denna solel, och där en 40-literstank bensin brukar räcka 130-160 mil. Snart byts oljeeldning mot luftvärmepump, och isoleringen blir förbättrad (eller ja, befintlig – just nu finns i stort sett ingen). Vi kämpar på!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg