Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5875 // Slow photography! Varför då?

Sökte på nätet i morse om långsamhet i fotografin! Skrev "slow photography in a fast world" i Google! Tänkte att det skulle ge mig några intressanta tankar tillaka! Men icke, det blev mest svar om långsam teknik, typ långsamma slutartider, eller hur jobba med många grejer så det hela gick mycket långsammare att komma fram till slutbilden! Och det är ju bra, man jag tänker mer på en annan långsamhet i fotograferingen, eller kalla det för en eftertänksam fotografering!
Och att kanske även tänka, "är det nödvändigt att ta den här bilden?" Och måste jag också visa den? Och varför ta så många bilder?
Jag vet att det enkla svaret är, för att det går! :)

Nu består ju mycket av dagens fotografi om social samvaro på nätet! Och det är ofta trevligt! Ibland är det även trevligt på nätet! ;)
Man visar bilder, skriver saker, för att få igång en dialog! Eller få en fråga tillbaka! Eller undran! Eller en koll så att man e på rätt spår!
Men ändå, varför så mycket bilder, och så mycket bloggar? Som den här bloggen! :) Ok, jag vet, jag sa det ju tidigare, för att det går! Men ändå, mycket er'e! Funderar på det här..

Och snart dags för en påtår! :)

/Bengan

Inlagt 2022-08-02 08:52 | Läst 826 ggr. | Permalink
Tänkvärt;

"man jag tänker mer på en annan långsamhet i fotograferingen, eller kalla det för en eftertänksam fotografering."

Helt enig i slutsatsen, mina kameror lär överleva mig, så långsam är jag i mitt fotograferande.
Man kan också vara långsam eller snabb med avtryckarfingret.. Förr i tiden (innan det fanns digitalkameror) var det knappast läge att skjuta iväg mer än 36 skott, för sedan fick man byta rulle..

Numera klagar folk på att kameror inte kan ta mer än: ja, vadå 5-6 eller 10 bilder per sekund. Dessutom klagas det på att batterier bara räcker till 3-400 bilder...(!)

Jag skulle vilja säga att då är det nog dags att gå hem och kolla bilderna - de flesta kommer att vara likadana och vilka ska du kasta?

Ja, jag vet: sport, fågelbilder och bröllop t.ex. är en sak för sig, där kan det nog vara läge att ösa på. Men annars? Hur ofta behöver man ta mer än 10 bilder per sekund och mer än 500 på en dag?

Jag vet att många inte håller med mig och alla har ju sitt sätt att fotografera, jag kan bara utgå från mig själv.

/Tomas



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg