Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5867 // Den fria viljan! Eller e den så fri egentligen! Och så Gnesta-Planket nu på lördag!

Falsterbo för en trettio år sedan!

Och satte nyss på datorn, men satt under tiden och funderade, och när jag tittar upp på datorn så håller datorn på att stänga av sig själv! Jag har tryckt på stänga av utan att varit medveten om det! Så är det nog! Eller att hjärnan tar ett beslut utan att jag är med på det! ;)

Ni kanske känner igen en liknande situation, som tex att man tänker "va gjorde jag av nyckeln?" Man kollar runt litet, och tänker, inte hängde jag väl upp den där den skall vara? Jovisst, där hänger den ju! Men nu börjar det bli knepigt, jag har gjort något "automatiskt" för jag va upptagen med annat! Hur då automatiskt, förklara! ;)

Det finns dom som som va mer nyfikna på det här "automatiska"! Och det finns annat intressant också, man kan mäta i hjärnan, en elektrisk aktivitet som startar innan man beslutar sig för en handling! Visserligen är det en mycket kort stund innan, max 1/2 sekund men ändå! Är det inte jag som skall starta upp aktiviteten i min egen hjärna? Eller vad handlar det om! Hur som helst, hjärnan e en spännande filur! ;)

Benjamin Libet va en av dom som undrade över det här! Funderingar även på den fria viljan alltså!

https://fof.se/blogg/kropp-sjal-och-medvetande/

https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Libet

Vad gäller annat att fundera på! Det gäller såklart också hjärnan! Har kan vi, jag i alla fall, bygga bilder och händelser i min hjärna som aldrig existerat! I färg dessutom!

Ha en fortsatt bra dag!

/Bengan

Ps. Å så Gnesta-Planket nu på lördag!

Inlagt 2022-07-25 07:51 | Läst 901 ggr. | Permalink
De där med halva sekunden är intressant! Under den har den fria viljan veto! Men jag har märkt att då jag är trött funkar vetot sämre. På nattkröken kan min hand av sig själv sträcka sig efter nåt med tomma kalorier och vetot utebli. (Jag har inget röksug eller spritsug, däremot kalorisug.)

Sen finns det ju mer överlagda handlingar. Där förberedelserna tar veckor, månader och år har nog fria viljan ett betydande utrymme.

Min fria vilja vill åka till Gnesta på lördag, hoppas kroppen och omikron tillåter det.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg