Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5859 // Ny dag, med nybryggt kaffe med smörgås och så DN på bordet! Då borde väl allt vara bra?

Nja, kan nog ibland känna att det här ständiga nyhetflödet inte är så bra för själen! Tankar vid fikabordet alltså! :) Och mycket elände är det som presenteras i nyhetsmedia! Nu har jag inga nyhetsappar i telefonen, men tittar ändå på Svt och som sagt, läser DN! Men även det blir ibland för mycket, för mycket själsdödande läsning, eller hur man skall uttrycka sig! Så här e ju verkligheten säger kanske någon! Men e det så bra att ständigt  var uppkopplad, e nog följdfrågan! Man kanske inte behöver vara nyhetsuppkoppland varje sekund! Nu kanske nån säger, "kunskap e bra att ha, och man bör ju få ny kunskap också!"
Och den näsvisa motfrågan kan då kanske bli, vem levererar all den här "kunskapen" och  vem sorterar ut vad som är viktigt för oss att läsa och varför?

Och jag fattar såklart att även nyhetsmedia lever i en marknadsvärld, och att aktieägarna måste få tillbaka pengar på insatt kapital! Och det är konkurrens även här, för det finns många nyhetsaktörer på marknaden! (Läs internet) Och minskas antalet inklick på sidan, så drar annonsörer någon annan stans! Så det gäller att ligga i framkant! Komma med det senaste i nyheter! Försöka få tag på vad som säljer inklick! Och med dagens teknik så finns det hjälpmedel för det, typ man göra mycket mer djupa kundundersökningar än vad man kunde göra förr! Förr ringde man upp och frågade, "vad tittar du mest på?" 

Numera kan man se vad folk tittar mest på! Utan att fråga! ;) Och utan att den undersökte märker att man e undersökt! Å inte bara när man surfar i nyhetsmedia, utan när man tittar på andra saker också på nätet! ;)  Så det e nog vårt eget fel att nyheterna ser ut som dom gör! Fel och fel, vi får de nyheter vi förtjänar helt enkelt, så enkelt e det! Så nyhetsmedia e nog framtiden att köpa aktier i!  ;)

Vad gäller själen, så e det nog en annan sak, och ett mycket svårare ämne! ;)

Ok, det om det och nu till ett mer näraliggande problem, värmen! De e också mycket om värmen på nyheterna just nu! Vi har haft flera fönster vidöppna i natt då temperaturen legat på c:a 15 grader! Men då huskroppen e uppvärmd så gick innetemperaturen aldrig ned till under 20 grader! Nu är utetemperaturen uppe i 20 grader, då e det dags att stänga dörrar och fönster och dra ned rullgardinen! Och senare sätta luftvärmepumpen på kyla! Funkar bra, då kan temperaturen ligga på max 22-23 grader inomhus under dagen! Men vi stänger dörren till sovrum och arbetsrum för att få en mindre luftvolym att kyla! :)

/Bengan

Ps. Och vad gäller foto, så händer inte så mycket just nu! Jag skall i alla fall kyla ned framkallning och fix i källaren där det är 19-20 grader! Se'n får vi se!

Inlagt 2022-07-20 07:38 | Läst 761 ggr. | Permalink
Hej Bengt! Intressanta funderingar.

Jag har AdBlock och tittar inte på TV utom i extrema undantagsfall då nåt inslag sänds via tidningarna hemsidor. Blockerar systematiskt alla cookies utom "nödvändiga". Numera går det,om än med viss möda, att blockera även NTM-koncernens spaningar.

Får jag del av nyheter? Javisst, lyssnar på P1, kollar SvD och DN på nätet, läser lokaltidningen och kollar Widar Anderssons ledare på Folkbladet Östgöten.

Nu vill jag ha nyheter! Har du fått tag på kommunen? Och så hoppas jag att du slipper covid-19.
Svar från Benganbus 2022-07-20 12:17
I morgon kommunbesök IRL! Bättre än e-post!
Tog covidtest i morse!
Negativt! :)
B)
Måns H 2022-07-20 12:30
Härligt! Jag hoppas vara i form till nästa lördag!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg