Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5859 // Förkyld mitt i sommaren, e det normalt? ;) Och så Gnesta-Planket! Och en Zeissglugg!

Kände efter gräsklippningen i förrgår att jag fick litet halsont, och i går kom det igång! Halsont, snuva och sannolikt litet feber! E det verkligen normalt? ;) Så nu e det bara att bita ihop, tycka synd om mig själv, försöka få litet medömkan och hålla mig i stillhet! Tråkigt läge då Doris va på besök hos oss i går och idag kommer Ymer över dagen! (Doris och Ymer e grannhundar)

Håller på att kyla ned huset, ute va det runt femton grader vid sextiden, så det va bara att öppna upp balkong och ytterdörr! Senare framåt niotiden blir det att stänga till och dra ned persienner och senare ev. sätta på klimatanläggningen! Ymer har en ganska tjock päls, så det blir bara mycket korta och nödvändiga promenader idag! Se'n in i skuggan eller in i det svalare huset! Det e inte lätt att ha päls utan blixlås!

Det blir en del läsning när man e litet krasslig! Nyss läste jag om Vavtrudner! Ni som kan det här ni vet! Annars får ni Googla! ;)

Ännu ingen filmframkallning, å det känns inte läge för det just nu heller! Pillade alla fall på en kamera nyss, Fuji X-E1! En liten praktiskt och funktionell kamera! Orsak till att jag köpte X-E1 var att jag med en adapter kunde använda mina Zeiss och Leicaobjektiv på kameran! Men originalobjektivet, typ 18 mm f2 funkar bra även det! Då ser X-E1:an ut som en liten Leica Q! Fattigmans Leica Q! :)

Och så Gnesta-Planket, sista lördagen i den här månaden! Hoppas kommunen kan städa upp på den bakre lastkajen på godsmagasinet, annars blir det trångt med att bara hänga bilder på färghuset! Skall ned till kommunen i veckan och höra om dom fått mitt mail om städning! Det e ofta så man gör, man sänder ett mail, går sedan ned till kommunhuset och hör om dom fått mailet!

Slut för nu!
/Bengan

Ps. Å så kan man kanske fundera på om det e nå't speciellt med objektivet som sitter här på Fuji X-E1? Jovisst e det så! Det är ett tidigt T-behandlat objektiv, sannolikt från 1940! T-behandlade objektiv hade inte kommit ut på marknaden 1940! Å andra sidan, så kunde objektivet legat i ett Zeisslager några år tills! Hur som helst, litet udda e're nog!

Inlagt 2022-07-19 07:13 | Läst 707 ggr. | Permalink
Vavtrudner??? Det är väl han som heter Google nuförtiden? Fast reklamen är nåt nyare demenssymptom han börjat visa efter namnbytet...

Hoppas det fixar sig med både det ena och det andra i alla fall! Det är ett par veckor kvar.
Hej. Hoppas få plats att spika upp sex bilder på fria utrymmet nånstans. Så det är nog säkrast du tar med dig en papperskopia på mejlet istoppat i ett sånt där kuvert och överlämnar. Hälsar NL
Svar från Benganbus 2022-07-19 11:19
En plats till dig skall jag nog kunna fixa!
Välkommen!
/Bengan
Hej! Jag kände mig ruggig och testade för Covid. Positivt, d v s negativt. Men ska förhoppningsvis gå över. till nästa lördag.
Svar från Benganbus 2022-07-19 15:41
Vi ses nästa lördag! :) Positiv inställning alltså! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg