Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5853 // Fundringar i timmerkojan! Om bla. Kultur och litet om analogfoto!

Den här bilden tangerar litet av innehållet i bloggen! Analog bild! (Och jag har nog visat bilden tidigare)

Ok, men börjar med dagens DN, där jag har några författarfavoriter, Johan Croneman är en av dom! Idag skriver han om partiledarnas val av kulturminister! Jag tycker det speglar vår moderna tid, det Croneman skriver! Tyvärr!

För övrigt regn i Grövelsjön och + 3 grader, det kan vara snöblandet på kalfjället! Men vi åker hem i morgon! Planerat, för vi har en del att göra hemma, är nog den enkla förklaringen! Och som vanligt har vi haft en mycket bra tid här! Tack för det Anders!

I går åt vi middag på Storsätra hotell! Vi tyckte det skulle vara skönt att slippa göra middagen hemma i stugan! Vi fick en bord för fyra, och jag tänkte, Ok nu skall man sitta bredvid en främmande människa och försöka hålla igång ett trevlig samtal  samtidigt som man äter! Ingen höjdare att se fram emot precis! ;)

Och det kom två personer och satte sig vid bordet, och det va bra gjort! Jag menar, det va två kära vänner som utan att vi märkt eller fattat det innan, som i samråd med hotellpersonalen, nästlat sig in hos oss till middagen, och nu satt dom vid vårt bort! :) Vännerna va på väg nedåt Stockholm och fick för sig att ta vägen över Grövelsjön för att äta middag med oss!  Så utan att vi haft en susning innan, så satt dom bara där! :)
Årets överraskning, minst sagt! Kul, och mycket, mycket trevligt!
Så då kunde jag slappna av under middagen! :)

Vad gäller det analoga, så är det såklart en fotografisk händelse som pågår lång ute i den fotografiska periferin! Och ganska självklart om man ser eller jämför med de tekniska resultaten som digitalt fotograferande ger mot det analoga! Nu skrivs det faktiskt då och då om det analoga, med det e ju så press och media fungerar, man skriver gärna om det udda eller avvikande! Men man kan ändå ställa frågan, varför hålla på att fota analogt?
Det korta svaret är, för att det går!
Det långa svaret då,  jag tänker på Boken, "Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor" av Ernst Billgren!
Att det långa svaret bör nog finnas i boken av Billgren! På något sätt i alla fall!  :)

Ha nu en fortsatt bra dag!

/Bengan

Inlagt 2022-07-15 08:41 | Läst 865 ggr. | Permalink
Tack för tipset om Croneman! Bitsk och kul läsning som jag missat. Här kan jag passa på att rekommendera Swartz senaste två essäer vackra elegier över Europa.

Håller med Croneman om att Bengt Göransson (S) var en riktig kulturminister, mer folkhögskolerektor (fp) i framtoningen än ombudsmannasosse.

Att plåta analogt "för att det går" funkar inte för mig, tyvärr. Mina analoga kameror bara står där med åldrande film i vitrinen.
Cronemans text satt som en smäck. Kultur är inte våra politikers paradgren om man säger.
/Gunnar S



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg