Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5837 // "Blott Sverige svenska jordgubbar har" (Carl Jonas Love Almqvist) Och så om Zeiss!

Och just nu är det mycket! Vi har en jordgubbsplanta och Doris matte och husse har flera jordgubbsland! Och vi är husvakter åt dom! :) Men OBS, vi har tillstånd! Doris e i Österrike! Och som extra lök på laxen så lockades vi in på Gustafsvik i går! Vi hade redan innan vi gick ut vår förmiddagspromenad bestämt att vi INTE skulle gå in på Gustafsvik utan att vi skulle fika hemma! (Vi hade några djupfrysta kanelbullar från Hemköp i frysen)

Men då vi skulle passera Gustafsvik, vi tänkte pasera i alla fall, så såg vi alla flaggor runt hela huset som signalerade ÖPPET! ÖPPET! ÖPPET!
Det borde vara förbud på den typen av annonsering!
Men Ok, då vi antagligen hade behov av sockerpåfyllning efter att ha gått en bra bit, c:a 500 meter, så gick vi in i serveringen för att kolla vad som fanns för sockerpåfyllning! Och det fanns, jag lovar! Nybakat! Och när vi satt och fikade så kom Peter, som äger Gustafsvik, och berättade om sina rosor, om målning av huset och mycket annat! Tina fick klippa av några fina, och sanolikt unika rosor, för att ta med hem!

.

Vad i övrigt så har jag snart tagit upp en rulle PP4+ via Contax IIa och Biometar! På en del ganska onödiga motiv! Men man kan även njuta av att fota med ett intressant fotografiskt verktyg! Vad gäller Zeiss, så är dom dåliga på reklam! Dom va dåliga i alla fall! Det verkar som om Zeiss då trodde att konsumenterna fattade vad för små tekniska evighetsmakiner man tillverkade! Och det här med kvalitet, det tänket, det har vi numera ju lagt på hyllan!
Hur som helst, en trevlig och intressant liten evighetmaskin med ett distingt ljud från slutaren!

/Bengan

Inlagt 2022-07-02 08:22 | Läst 673 ggr. | Permalink
Det är lockande att ta fram min och sätta en film i den. Men jag skippar det sockerintaget, Har redan tillräckligt med kameror som har film i sig.
Svar från Benganbus 2022-07-02 15:00
En målare använder ofta flera olika penslar, då borde ju en fotograf kunna göra så vad gäller kameror också! :)
B)
N Thomas Meldert 2022-07-03 07:56
Som sagt, jag har redan flera penslar med film i borsten. =)
Hej,
Det är en skönhet, kameran alltså.
Ha det väl
Bob
Svar från Benganbus 2022-07-02 15:02
Skönhet och kvalitet! Bra blandning! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg