Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5836 // Berättelsen som kom av sig!

Bildprojekt kan många gånger vara intressantare än bara bilder! Tex en berättelse om människor på en speciell plats! Även lokala berättelser från platsen där man bor! Det har många fotografer gjort! Alltså, i Gnesta finns det några människor som träffades på i stort sett samma plats var och varannan dag! I alla fall under den  snöfria tiden! Man träffar sina kompisar där! I Gnesta så va det ofta på baksidan av det gamla godsmagasinet! När jag gick förbi där för ett tiotal år sedan så började jag prata med några av dom! Trevligt! Och fick efter några gånger ta bilder! Fick efter en tids bildtagande en ostrukturerad tanke på att göra en berättelse av det här, "om baksidan på godsmagasinet!" Berättade vid ett tillfälle om min plan för några på den etablerade konstnärer på konstrundan i Gnesta och fick till svar, "bildberättelse om dom där, jaha!"
Ok jag fattar, det skulle nog inte bli någon konstrundesäljande bildberättelse!

.

Och jag va inte bara där bara för att fotografera på baksidan, utan när vi sågs så blev det vardagssamtal som man gör när man träffar människor som man träffat tidigare! Och ibland blev det inga bilder tagna! Men de här människorna lever ett speciellt och ofta ett mycket utsatt liv, så efter något år försvann några av de jag lärt känna plötsligt! Då kändes det som att jag kom litet på efterkälken!

Det är nog delvis av den anledningen som berättelsen om baksidan av godsmagasinet kom av sig!
Och så va ju det här inget för en konstrunda heller vad jag förstod! ;)

Nog om detta!
Just nu i alla fall!

/Bengan

Inlagt 2022-07-01 09:53 | Läst 696 ggr. | Permalink
En blogg som är lätt att uppskatta. En vardagsberättelse som jag spontant tycker om, och om vänskap som alltid är viktigt . Dessutom bilder som är direkt tagna ur Verkligheten. Mycket se- och läsvärt! Hälsningar/ Björn
Låter, och ser ut, som ett spännande projekt. Men det är ju det där att idéer ibland kallnar av olika orsaker. Man får låta billderna mogna ett tag och sätta ihop efter någon ny projektidé. Tror jag.
/Gunnar S
Hej,
Är lite så med mitt fotograferande hos brevduveklubben. Ibland blir det någon bild, men oftast bara en kopp kaffe eller tre, samt gemytligt samvaro och snack.
Men jag har följt dem sedan 2016, så det har ju trots allt blivit en hel del bilder under åren!
// Conny
PS Du kan se en del av fotona på >> https://www.connym.se/brevduvan/
Tack för läsning och kommentarer!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg