Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straigth 5822 // Motionera är nödvändigt! Tomgångsblogg! ;)

Alltså, motion gäller även för en kamera, i alla fall en analog kamera, för slutare och exponeringsmätare och en del annat bör få röra på sig då och då! Och motionsanledningen var att jag hittade ett prospekt i samband med städning, och läste om MC! Texten i prospektet är från tidigt 1970-tal!

.

Och då bör inte Nikkor 1:2/35 mm ha någon MC vad jag förstår, och tänkte att det skulle vara intressant att fota med objektivet för att se om jag märker något! Att det syns på nå't sätt alltså! Att MC saknas alltså! Men då bör jag kanske jämföra med ett MC-objektiv! Men den jämförelsen står jag över, och tar några bilder med Nikkor-gluggen och ser om den funkar att fota med trots bara SC! :) Och det här objektivet gillade pressfotograferna när det kom! Nikon hade tidigare bara ett 2,8/35 mm! Och hur kul e det på en presskamera! ;) Och så e det litet trendigt att fota med äldre gluggar, dom har karaktär sägs det! Men man använder de här äldre objektiven mest på digitalkameror!

.

Så nu blir det några sommarbilder tagna med objektivet och FP4+! Vad gäller sommarbilder, så hoppas jag att det kommer regn och åska framöver så det blir litet stuns i bilderna! Dramatik liksom! Men kan inte säga när framkallning sker, men snarast möjligt hoppas jag! Om det inte kommer något mellan! Det brukar det göra!

Vad gäller den här utrustningen, kamera med objektiv, så e det tunga grejer! Jag känner en stor skillnad i jämförelse med att bära en Fuji X100S! Det har blivit lättare att fota numera! :)

Nog för nu, och som sagt, motion är nödvändig, så det e inte bara att fotografera som är nödvändigt!

/Bengan

Inlagt 2022-06-19 20:39 | Läst 617 ggr. | Permalink
Den analoga tiden. Låter som en psalm. En Nikon FG med en 28 3.5 laddad och klar. Ingen märkvärdig utrustning. En rulle med Rolleiflexen i går. Rätt väder. Mulet lite regnstänk. Kan bli nåt. Ha det gott i den analoga världen.
Svar från Benganbus 2022-06-19 22:28
Vi kom nyss hem efter en kvällsrunda ned till kyrkan och jag tog några bilder ut mot Frösjön! Vi hörde en näktergal! Också det en psalm i den härliga sommarkvällen!
Ha det bra du med i den analoga världen!
/Bengan
2/35:orna är nog de bästa och allsidigaste jag har till Nikon oc Zeissen.
Svar från Benganbus 2022-06-19 22:28
Instämmer helt med det Thomas!
/Bengan
35mm f2 är det objektiv som oftast sitter på min kamera. Avstår från att nämna fabrikatet, vill inte skryta.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg