Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5823 // När kommer hushållning av det vi redan har in i vårt miljö och klimattänk?

Kampen mot den globala uppvärmningen verkar bara handla om att driva allt elektriskt! Köp nya elektriska prylar så ordnar det sig! Och öppna nya gruvor och driv sedan nytillverkningen av våra nytillverkade prylar med elkraft! (En elkraft som ännu inte finns, och som det snart blir huggsexa om) Så vi kan fortsätta att leva som vanligt! Nåja, vi kan ju sluta köpa plastpåsar såklart!

Men jag tror att vi i måste börja hushålla på det vi redan har, och har tillverkat, och inte bara nytillverka! Och vad gäller nytillverkning, nytillverka energisnåla saker, och i mycket mindre mängder och format!

Och nu när man kan lösa det mesta digitalt, så vore ett klimatransoneringskort också mycket praktiskt! Man har ett kimatkonto! "Så här mycket kan du använda  under ett år!" Och det du får över, det kan du sälja på klimatbörsen! Det kan vara någon som behöver en eller fler längre flygresor!
Lätt som en plätt att lösa med dagens teknik!

Vi hade tex. ransoneringskort under och efter Andra världskriget då tillförseln av konsumtionsvaror va knapp!

Ok, det va det om det
och sannolikt som en ropande röst i öknen! Suck!

/Bengan

Inlagt 2022-06-19 08:35 | Läst 673 ggr. | Permalink
Ransonering! Bengan, du är en riktig kättare, det är ju Marknaden som ska bestämma!

Claes anslöt sig som nummer två. Nu är vi tre.

Jag har det i generna, farfar var ransonerinskommissionens ordförande i sin lilla stad under första världskriget. Då funkade ransoneringen inte bra, systemet kringgicks, men alla överlevde. Under andra världskriget förbättrades folkhälsan, alla fick det som behövdes men inte mer.
Bra idé med ransonering, men rätt många konsumerar inte så mycket att nån ransonering behövs. Ska de sälja sina ransoner till de bättre bemedlade och få lite flis för de som de kan använda för ransonerade klimatnegativa aktiviteter?
Frågorna äro många.
Klimatransoneringskort! En lysande idé!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg